Politi: Antallet stiger

24/09/2021 13:41

|

Christina Hansen

Foto: Arkiv - Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Antallet af borgere der beder om politiets hjælp i forhold til uacceptabel knallertkørsel, vokser støt, det skriver politiet i en pressemeddelelse

Politiet hører fra mange borgere om knallertkørerne der skaber utryghed og generer med hensynsløs kørsel og støj.

Derfor både planlægger og afvikler politiet hele tiden indsatser med fokus på utryghedsskabende knallertkørsel

"Vi ser med stor alvor på, at så mange føler sig udsatte i forhold til knallertkørere," siger lederen af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

Indsatserne er oftest med deltagelse af betjente på motorcykler, sommetider også på hurtige off-road maskiner, som kan tage turen med ind over stier og grønne arealer, når knallertkørerne forsøger at slippe væk.

Ved de indsatser er der et rullefelt med, så knallerterne kan testes for hastighed med det samme.

Hvis betjente opfanger knallerter med mistanke om, at de er ændret for at kunne køre hurtigere, men ikke har rullefelt med, kan knallerterne transporteres ind på en politistation til afprøvning.

Når der er konstruktive ændringer på en knallert, og den bliver involveret i et færdselsuheld, så kan det blive rigtigt dyrt, fordi forsikringsselskabet muligvis ikke vil dække skaden og forlange at få erstatningspengene tilbage fra knallertkøreren og hans forældre.

"Ansvarsløsheden hos en del unge drenge er tankevækkende, når man ser dem forsøge at stikke af fra politiet. For hvis de gør det, når de er 17 og kører på knallert, hvad sker der så, når de er 18 og har fået kørekort," spørger en af politiets erfarne MC-betjente

Jævnligt ses også bremser, der enten fungerer dårligt eller slet ikke fungerer.

Det kan koste liv eller resultere i et liv med alvorlige handicaps og skader efter en ulykke.

Forleden havde politiet en indsats i Sønderborg-området.

Det gav 25 sager. Alt for mange, skriver politiet.

Derfor er forældrene også vigtige medspillere for politiet.

"Vi kan ikke løse problematikken alene, siger Knud Reinholdt. Forældrene må nødvendigvis lave helt klare aftaler med de unge, når de får lov at få en knallert. Der skal være forsikring på, hjelmen skal bruges, der må ikke være ændringer på den godkendte knallert, og hvis de bliver stoppet af politiet, så standser de selvfølgelig. Det er forældrene, der skal sørge for at få indbygget de rigtige værdier i deres teenagere. Og med deres interesse og blik på adfærden også sørger for at vise, at de mener, hvad de siger."

Det er et ansvar, der skal tages både for barnet, og for det fællesskab som er generet af dårlig opførsel.

Og det samarbejder politiet gerne med forældrene om, afslutter politiet.