Peter Madsen slipper for varetægtsfængsling

03/11/2020 15:22

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-foto.dk

Mest læste i dag

Efter det spektakulære flugtforsøg for godt to uger siden, slipper den drabsdømte Peter Madsen nu for yderligere varetægtsfængsling.

Peter Madsen lykkedes for to uger siden med at flygte fra sin livstidsafsoning på Herstedvester Fængsel. Den tidligere opfinder truede sig ud, ved at tage en psykolog som gidsel, og fremvise et falsk bombebælte. Men tilværelsen som en fri mand var en kort fornøjelse, og ikke mange minutter efter flugten, var han tilbage i politiets varetægt.

Varetægtsfængsling udløber onsdag

Varetægtsfængslingen udløber i morgen, og politiet har valgt ikke at forlænge den. ”  Politiet har netop besluttet, at varetægtsfængslingen ikke skal forlænges”, udtaler Madsens forsvarer, Anders Larsen. Han fortsætter ” Det er jo en overvejelse, om de mener, det er nødvendigt at opretholde den brev- og besøgskontrol, der er”.

Anklagemyndigheden havde begrundet de lukkede døre ved grundlovsforhøret, med at man mente Peter Madsen fik hjælp til sit flugtforsøg. Men nu er beslutningen altså ændret, og Peter Madsen kommer ud af varetægtsfængslingen i morgen.

Fik ingen hjælp under flugt

Madsens forsvarer udtaler at han ikke ved hvad præcist hvad politiets tankegang har været, og fortæller samtidig at hans klient siger, at han ingen hjælp fik under sit flugtforsøg. ” jeg kan kun sige, at min klient siger, at der ikke er nogen, der har hjulpet ham”.