Otteårig pige bortført, mor mistænkt: Politiet beder offentligheden om hjælp

30/12/2020 11:19

|

Lukas Jepsen

Foto: Politifoto

Mest læste i dag

En mor er mistænkt for at have bortført sin egen datter, og politiet frygter nu at hun vil forsøge at tage datteren med til Israel. Derfor er navn og billede på de to nu offentliggjort, i håbet om at stoppe bortførslen.

Det bliver af Københavns Vestegns Politi betragtet som en alvorlig sag. Og det synes umiddelbart passende.

Den otteårige pige Liana Rachel Larsen, har siden mandag været forsvundet, og politiet har god grund til at mistænke pigens mor for bortførelsen, da hun hentede datteren hos pigens far, der har fuld forældremyndighed.

Det er Ekstra Bladet der har været i kontakt med efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, der oplyser at man er bekymret for pigens velbefindende.

” Vi er bekymrede for hende. En bortførsel er en alvorlig sag, og der er en årsag til, at moren er blevet frataget forældremyndigheden,” – Siger hun til Ekstra Bladet.

Politiet formoder og frygter, at pigen nu er i morens varetægt, og nu er på vej til Israel. Efterforskningslederen fortæller at mor og datter i øjeblikket befinder sig et sted i Danmark, men frygter at de måske allerede har forladt landet i bil, over den tyske grænse.

” Vi er lidt i tvivl om, hvor langt man i givet fald kan nå med de corona-restriktioner, der er i øjeblikket. Og om man vil blive holdt tilbage noget sted. Det er vi ved at finde ud af lige nu,”

Foto: Politifoto

Første efterlysning af de to blev offentliggjort tirsdag aften, og politiet har efterfølgende fået 10 henvendelser, men altså ikke noget der har haft afgørende betydning.

Den otteårige pige beskrives således af politiet:

” 140-150 cm. høj og almindelig af bygning. 'Hun har mellemlangt brunt hår, store brune øjne og taler dansk. Da hun forsvandt, var hun iført hvid trøje, sorte bukser med lyserøde striber langs benene og sorte kondisko med farvet logo,”

Den 47-årige mor således:

170 cm. høj og almindelig af bygning. Hun har grønne øjne og langt sort hår.

Skulle du være i besiddelse af oplysninger, der kan hjælpe politiet, kan du ringe døgnet rundt på telefon 43861448.