'Økse-mand' efterlyses

09/02/2022 13:58

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Mand efterlyses til sager om hærværk med økse

Politiet efterlyser gerningsmanden bag flere hærværkssager i Roskilde by, hvor ruder er blevet knust med en økse. Et billede fra en overvågningsvideo viser den mistænkte mand.

Politiet har den seneste uge efterforsket fem sager om hærværk begået i Roskilde by, hvor ruder på biler og bygninger er blevet knust med en økse. Politiet formoder, at alle forholdene er begået af den samme mistænkte mand, som er blevet fanget på videoovervågning på bl.a. ved 7-Eleven på Stationscentret i Roskilde (Se foto). Politiet frigiver nu et billede af den mistænkte og beder borgerne om hjælp til at identificere manden.

De fem hærværkssager blev alle begået inden for den seneste uge:

Mandag d. 31. januar kl. 19.42 blev en rude knust på en bygning ved Lindegårdsparken på Sct. Hans Hospital i Roskilde. Gerningsmanden    knuste ruden med en økse.

Mandag d. 31. januar kl. 23.49 fik døgnkiosken 7-Eleven på Stationscentret i Rosklide knust en rude af en mand, som anvendte en økse.

Natten til onsdag d. 2. februar kl. 02.07 blev knust en rude til misbrugsbehandlingscentret ved Sct. Hans Hospital, Bistrup Allé i Roskilde. Ruden blev knust af en mand med en økse.

Lørdag d. 5. februar kl. 23.53 blev anmeldt at forruden på en personbil blev knust. Bilen holdt parkeret ud for Lindegårdsparken ved Sct. Hans Hospital i Roskilde.

Natten til søndag kl. 02.54 gik en mand op til hovedindgangen på Roskilde Sygehus, hvor han med en økse knuste en rude i glassvingdøren til akutmodtagelsen.
 
Den efterlyste mand beskrives som:

Mand, ca. 180 cm høj, almindelige/spinkel af bygning. Iført mørkt tøj, hue og halstørklæde/halsedisse, som anvendes som maskering.

”Det er utrygt for borgerne, at en mand går rundt i det offentlige rum med en økse. Vi har brugt betydelige efterforskningsressourcer for at opklare sagen og sætte en stopper for hans adfærd, men indtil nu desværre uden held. Derfor håber vi nu på, at befolkningen kan hjælpe os med at identificere ham” siger efterforskningsleder Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Borgere som har oplysninger om identiteten på den efterlyste mand bedes kontakte Midt – og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller nærmeste politi på tlf. 114.