Nyfødt barn erklæret dødfødt, bedemand opdager hjerteslag

03/01/2022 11:52

|

Christina Hansen

Foto: The Mirror

Mest læste i dag

For tidlig født barn erklæret 'dødfødt'.

En 18-årig kvinde fødte barnet efter at være blevet afvist fra hospitalet to gange i Ariquemes, Rondonia, Brasilien, men lægerne fortalte hende, at barnet var dødfødt

Babyen blev formodet død af læger, men en bedemand opdagede, at barnet stadig var i live

En for tidlig født baby hjemme blev erklæret dødfødt af en læge, men senere fundet i live, mens barnet blev forberedt til begravelse, da bedemanden fandt et hjerteslag.

Den 18-årige mor, som ikke er navngivet, bad mandag den 27. december om lægehjælp i Ariquemes kommune i den brasilianske delstat Rondonia.

Lokale medier rapporterer, at moderen var uvidende om graviditeten og tog på hospitalet to gange efter at have haft stærke smerter.

Ifølge hendes familie blev hun ved begge lejligheder sendt hjem af lægerne, som angiveligt ikke bemærkede, at hun var gravid.

Mens hun var hjemme, begyndte smerterne at stige, og hun fødte efter sigende barnet uden lægehjælp.

Barnet blev født i den femte måned af graviditeten og vejede 1 kg (2 lbs 3 oz). Barnet blev erklæret dødfødt af lægerne, da de tog på hospitalet.

Bedemanden, som ikke er navngivet, blev tilkaldt til at komme på hospitalet for at tage barnets lig og forberede det til begravelsen.

Han samlede liget omkring klokken 03.00 tirsdag. Et par timer senere, mens han udførte procedurerne for begravelsen, bemærkede han, at babyen sukkede, og at babyens hjerte bankede.

Han tog straks barnet på hospitalet, og den nyfødte blev indlagt på neonatal intensiv afdeling til behandling.

Babyens helbredstilstand er i øjeblikket uklar.