Ny plan: Her skal det være mere trygt at befærdes

21/12/2021 08:15

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Partierne bag infrastrukturplanen 2035 er blevet enige om principperne bag puljen til mere trygge, attraktive og grønne stationer.

Puljen skal blandt andet gå til tryghedsskabende initiativer på stationer og til at skabe liv og aktivitet på stationer.

Med en pulje på 350 millioner kroner er partierne bag Infrastrukturplan 2035 klar til at skabe mere tryghed på udsatte stationer.

Derudover skal puljen bidrage til at skabe liv og aktivitet på stationer, projekter der understøtter til- og frabringer transport til stationer ved for eksempel cykelparkering og lademuligheder og samtidig give mulighed for at understøtte udviklingen i lokalsamfundet uden for de større byer ved at udleje stationsbygninger til lokale lejemål.

Bæredygtighed og optimering af energiforbruget vil også tænkes ind i forbindelse med udmøntning af projekter på stationer.

Regeringen (Socialdemokratiet) er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne nu blevet enige om principperne for udmøntningen af puljen.

DSB vil i 2022 udarbejde et oplæg for anvendelse af puljen til forligskredsen. En gang årligt skal forligskredsen træffe beslutning om, hvilke projekter der skal igangsættes.

Fakta

Projekter i puljen kan omfatte:

  • Tryghedsskabende initiativer på stationer – særligt på S-togsstationer i hovedstadsområdet.
  • Initiativer, som skal skabe liv og aktiviteter på stationer.
  • Initiativer som skal skabe sammenhæng mellem stationsområdet og tilstødendeområder.
  • Initiativer, som skal skabe grønnere stationer.

Puljen er på 350 millioner kroner og skal gå til undersøgelserne og gennemførsel af projekterne, der besluttes af forligskredsen.