Nu er der ansigt og navn: Han er sigtet for drab på Maria From Jakobsen

18/12/2020 11:24

|

Lukas Jepsen

Foto: Nordsjællands Politi

Mest læste i dag

Politiet har siden fornyelsen af mandens varetægtsfængsling ønsket billede og navn offentliggjort med henblik på efterforskningen, og med håb om nye potentielle vidner.

Det er ikke ofte at politiet ønsker at offentliggøre både navn og billede af en mistænkt, men sagen om Maria From Jakobsen og der mord politiet tror der er begået på hende, har vist sig at være noget af en gåde.

Derfor håber politiet nu på at få henvendelser fra borgere med information om den sigtede, Thomas Gotthards færden i perioden 23. til 26. oktober, hvor Maria From Jakobsen forsvandt. Derudover håber politiet at lære mere om hvad manden har foretaget sig i nætterne fra 1. til 8. november.

Beskrivelser

Den 26. oktober 2020 var han iført følgende beklædning:
• Koboltblå kort jakke
• Mørk skjorte med hvide tern
• Mørkeblå cowboybukser
• Uldent halstørklæde
• Hvide snøresko med mørkebrune såler
• Glatbarberet (bemærk, at han i løbet af den periode, hvor Nordsjællands Politi søger oplysninger om hans færden, har anlagt fuldskæg).

Centralt i sagen fra starten var to biler og en trailer, hvorfor politiet stadig gerne vil høre fra folk der potentielt kunne have set køretøjerne, der har følgende beskrivelser

En hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345, en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908 og en trailer med registreringsnummer BM 5447 – Borgere med oplysninger i sagen kan kontakte politiet på telefon 114.

Mystisk sag uden afgørende beviser

Politiet er endnu ikke lykkes med at finde endelige beviser på Thomas Gotthards skyld i sagen, hvorfor vidneberetninger kan blive afgørende.

Dog er den sigtede belastet af flere forhold i sagen. Udover at politiet under ransagningen af hjemmet fandt en større mængde af de stærkt ætsende væsker saltsyre og kautisk soda, har manden ligeledes foretaget yderst mistænkelige søgninger på nettet.

Han skulle blandt andet have søgt på ord som 'havdybde', 'olietønder', 'selvmord', 'forsvunden' og 'rensemidler'.

Tidligere i dag kunne flere medier berette, dog uden navn og billede, at den mistænkte var en 44-årig præst, der også var 43-årige Maria From Jakobsens samlever.