Mand planlagde skyderi på flere danske skoler

16/12/2021 07:44

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Den 17. januar 2022 begynder en nævningesag ved Retten i Aalborg.

En 27-årig mand er tiltalt for blandt andet forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en nordjysk mand for at have planlagt og forberedt skyderi på en eller flere skoler i Nord- og Østjylland.

Manden blev anholdt i december 2020, men har siden 19. april 2021 været varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Her skal han blive, til der er afsagt dom i sagen.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Tiltalen er rejst på baggrund af en længerevarende efterforskning, der førte til, at politiet anholdte den 27-årige mand på hans bopæl i Hobro. 

”Det er en særdeles alvorlig sag. Vi mener, at den 27-årige mand har udført adskillige forberedelseshandlinger med forsæt til at begå drab, herunder har han anskaffet sig skydevåben og skarp ammunition. Det er vores opfattelse, at han af personlige årsager ville udføre skyderi på en eller flere skoler i Nordjylland eller Østjylland,” siger specialanklager Kim Kristensen, Nordjyllands Politi.   

Tiltalen omfatter forsøg på manddrab, ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og overtrædelse af våbenbekendtgørelsen.

Ifølge anklageskriftet har den 27-årige mand i tiden fra omkring 2015 og frem til anholdelsen 16. december 2020 planlagt at dræbe flere personer på skoler og lignende institutioner i Nord- eller Østjylland.

”Der er rejst tiltale for, at han som forberedelseshandling har foretaget søgninger på nettet om våben og specifikt om skoler i Nord- og Østjylland. Derudover er han tiltalt for at have anskaffet sig pistoler og ammunition samt tilladelse hertil, fragtet en skarpladt pistol rundt i det offentlige rum samt anskaffet sig taktisk beklædning og et køretøj til brug for skyderiet,” siger specialanklager Kim Kristensen.  

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om, at den tiltalte skal dømmes til anbringelse på psykiatrisk afdeling. 

Sagen er berammet ved Retten i Aalborg den 17.-18., 27. og 31. januar 2022 samt den 3. februar 2022, og den skal køre som en nævningesag.