Mand idømt seks års fængsel for chokerende forsøg på drab af svigersøn: 28 knivstik, ni hammerslag og to påkørsler

23/12/2020 10:36

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 51-årig mand fra Odder er blevet idømt seks års fængsel for forsøg på manddrab af sin tidligere svigersøn, tidligere på året.

At den 51-årige ’kun’ blev fængslet for forsøg på manddrab, er i sig selv et mindre mirakel, når man først høre de skader han påførte sin tidligere svigersøn, en 19-årig mand.

Det blev nemlig til hele 28 knivtstik, ni slag i hovedet med en hammer, hvorefter den dømte forsøgte at gøre arbejdet færdigt ved at køre den 19-årige mand over med sin bil. To gange. Men til alt held og forbløffelse, overlevede den 19-årige de voldsomme skader.

Det er Østjyllands Politi der i en pressemeddelelse har redegjort for retssagen.

Det voldsomme overfald fandt sted på en Q8 tankstation på Banegårdsgade i Odder, den 10. april ved 14-tiden.

Motivet var svigersønnens behandling af datteren

” Ifølge den tiltaltes forklaring var baggrunden for overfaldet, at den 19-årige mand havde behandlet hans datter dårligt, da de to var kærester,” – Lyder det fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

” Den tiltalte nægter dog at have haft til hensigt at slå den 19-årige ihjel, men overfaldet var så groft, og den 19-årige mand fik så mange skader, at han kun overlevede fordi han modtog akut lægehjælp,” – Lyder det fra specialanklager Jesper Rubow.

Den dømte havde ifølge kilder tæt på sagen den. 10 april taget sin hammer og en kniv med i bilen, og kørte derefter rundt i byen for at finde den tidligere svigersøn.

Det blev på Q8-tanken, hvor manden først stak offeret 28 gange, satte sig tilbage i bilen og påkørte den 19-årige. Herefter steg den dømte ud af bilen igen, med hammeren, og slog den unge mand mindst ni gange med værktøjet, inden han en sidste gang påkørte sit offer.

Herefter forlod manden stedet, og blev godt en time senere anholdt på sin bopæl.

”Jeg har sjældent oplevet så brutalt et overfald”

Fordi drabsforsøget blev begået på en tankstation ved højlys dag, har der både været masser af vidner, og overvågningskameraer der har fanget hele begivenheden.

” Hvis man tager både en kniv og en hammer med og direkte opsøger en anden person for derefter at stikke vedkommende mindst 28 gange, slå ham flere gange med en hammer og bevidst påkøre ham to gange med en bil, så mener man det virkelig,” – siger specialanklageren og fortsætter.

” Jeg har sjældent oplevet så brutalt et overfald på et andet menneske, som det har været tilfældet i denne sag,”