Kvinder 'snød' bankmand

13/12/2021 14:08

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Klokken 17.05 og kl. 17.11 lørdag fik politiet to anmeldelser fra to kvinder på hhv. 77 og 80 år fra Tune, idet de begge oplyste, at en fremmed mand havde kontaktet dem telefonisk hver især.

Manden havde oplyst dem om, at der straks ville blive hævet et beløb på bankkontoen, hvorfor de skulle aflevere deres betalingskort til en anden mand, som ville dukke kort efter.

Ingen af kvinderne lod sig narre af den falske bankmand, idet de begge afbrød opkaldet og tog kontakt til deres egen bank, hvor personalet samstemmende kunne oplyse, at der ikke var hævet noget beløb uberettiget.

Politiet roste dem for deres skepsis over for den falske bankmand og vejledte dem om straks at kontakte politiet igen, hvis nogen dukkede op på deres adresser for at afhente deres betalingskort.

Det skete dog ikke, så politiet efterforsker nu disse anmeldelser sammen med andre anmeldelser om en falsk bankmands forsøg på at få især ældre borgeres betalingskort udleveret i forbindelse med falske oplysninger om misbrug af et betalingskort.

Den foreløbige efterforskning i sagen tyder på, at det er samme mand, der har kontaktet de to kvinder i Tune ud fra bl.a. det mobiltelefonnummer, som den falske bankmand ringede fra.