Kvinde idømt fængsel og udvisning: Overtrådte dette forbud

13/01/2022 11:15

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Stikprøvekontrol ved grænsen i Kruså fandt en 45-årig bulgarsk kvinde, der forsøgte at krydse grænsen trods indrejseforbud

En 45-årig bulgarsk kvinde blev tirsdag ved Retten i Sønderborg idømt et års fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for at overtræde et tidligere meddelt indrejseforbud.

Hændelsen fandt sted den 7. december 2021, hvor den 45-årige kvinde var passager i en tysk bil, der blev taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol ved Kruså Grænseovergang af medarbejdere fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I forbindelse med kontrollen stod det klart, at kvinden i 2016 blev idømt fire måneders fængsel ved Retten i Roskilde samt udvist med et indrejseforbud i seks år – gældende til september 2022.

Den 45-årige kvinde blev derefter anholdt og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

Kvinden har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke af dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.