Kvinde dræbt af skud: Politi efterlyser vidner

20/09/2021 07:57

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

Fredag den 17. september klokken 18.15, modtog Nordjyllands Politi anmeldelse fra Skelagervej i Aalborg om, at en kvinde var blevet ramt af skud. En mistænkt 52-årig mand er anholdt på stedet.

Politiet arbejder massivt i området.

Den ramte kvinde på 41 år blev hurtigt indbragt til behandling på sygehuset i kritisk tilstand, hvor hun kort efter afgik ved døden. En 52-årig mistænkt mand er blevet anholdt af politiet.  

”Vi sendte øjeblikkeligt adskillige patruljer til stedet, der i øjeblikkeligt arbejder i området,” siger vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov.

”Derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer med omstændighederne omkring denne tragiske hændelse, men vi arbejder på højtryk for at klarlægge, hvad der sket før, under og efter.”  

Vicepolitiinspektøren forklarer, at politiets opgaver lige nu – efter at have afspærret området – er at sikre området, undersøge gerningsstedet, foretage afhøringer af vidner samt forskellige forhøringer i området.

”Vi har mange efterforskningsskridt foran i de kommende timer og dage for at få det fulde overblik,” understreger Anders Uhrskov. 

Nordjyllands Politi opfordrer alle, der har set noget eller har andre oplysninger i sagen til at ringe til poltiet på telefon 114.     

”Ring hellere til os en gang for meget end for lidt. 

Den anholdte 52-årige er sigtet for drab. Den afdøde og den mistænkte har en relation til hinanden. 

Lørdag kom politiet med en opdatering til sagen.

Politiet efterforsker stadig sagen, for at finde ud af hvad der er sket.

”Vores efterforskning skal afdække præcist, hvad er er sket før, under og efter drabet – og derfor kan vi ikke udtale os i detaljer om omstændighederne omkring den meget tragiske episode,” understreger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der leder efterforskningsarbejde fra politigården i Aalborg.

”Men vi ved, at der var mange vidner. Dem har vi afhørt i løbet af aftenen, ligesom at det psykosociale beredskab er aktiveret til at tage hånd om dem,” fortæller vicepolitiinspektøren, der i næste åndedrag opfordrer vidner og andre, der har oplysninger i sagen om at rette henvendelse til politiet på telefon 114. 

Meget politi på gaden 

Når sådan en tragisk hændelse indtræffer, så rykker politiet straks og massivt ud til stedet for at pågribe formodet gerningsperson, efterforske hele hændelsesforløbet og i det hele taget sikre trygheden i området omkring gerningsstedet. 

”Vi kommer derfor til at være særligt synlige i og omkring gerningsstedet det meste af natten og i de kommende dage. Dels har vi et stort efterforskningsarbejde foran os, dels har vi iværksat tryghedsskabende patruljering,” fortæller Anders Uhrskov, og han tilføjer uddybende, at denne patruljering blandt andet indbefatter den mobile politistation. 

Parkeres på Skelagervej 

Den mobile politistation vil lørdag, d. 18. september 2021, fra kl. 10.30 være parkeret ved Multihuset på Skelagervej 199 i Aalborg.   
 
”Så hvis man har brug for en snak med os om den tragiske episode eller har oplysninger til os, så er man meget velkommen til at rette henvendelse til betjentene, der bemander den mobile politistation,” understreger Anders Uhrskov. 

Den mobile politistation vil holde parkeret derude, indtil politifolkene vurderer, at behovet ikke længere er til stede. 

Fremstilling i grundlovsforhør 

Der ventes at være grundlovsforhør i Retten i Aalborg i løbet af lørdagen, d. 18. september 2021, hvor den mistænkte mand, der er 52 år, vil blive fremstillet med krav om varetægtsfængsling.   

”Anklagemyndigheden vil ved retsmødet begære dørlukning af hensynet til vores videre efterforskningsarbejde i sagen,” oplyser vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der understreger, at den mistænkte i forbindelse med efterforskningen er blevet sigtet for at overtræde straffelovens § 237, der omhandler drab. 

Politiet har derfor på nuværende tidspunkt ingen yderligere oplysninger i sagen.