Kæmpe narkohandel: Nu er der nyt

06/10/2021 08:48

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Seks års fængsel for at købe pistol og narko

En 58-årig mand blev mandag idømt seks års ubetinget fængsel for sin rolle i et stort narkonetværk, der efter politiets vurdering har handlet med flere hundrede kilo amfetamin.

I sommeren sidste år slog Særlig Efterforskning Vest til i en større koordineret aktion og anholdt 12 personer, som blev vurderet til at være en del af narkonetværket.

Senere blev yderligere personer i netværket anholdt, og p.t. har seks personer fået dom, mens 10 fortsat sidder varetægtsfængslet i sagen. 

Den 58-årige erkendte i Retten i Aarhus, at han havde formidlet en aftale om køb af to kilo amfetamin via en krypteret chattjeneste.  Amfetaminen blev i maj sidste år afleveret på en p-plads i Odder, hvor det blev afhentet af en 32-årig mand, der tidligere er dømt i sagen. 

I retten erkendte den 58-årige også, at han havde bestilt en pistol med ammunition via den krypterede chattjeneste. Pistolen blev i april sidste år leveret til den 58-årige på en p-plads i Ikast-området. 

Anholdt i Spanien

Den 58-årige har været internationalt efterlyst, idet han ikke blev fundet ved politiets anholdelsesaktioner i Danmark. I april i år blev han anholdt af spansk politi og efterfølgende udleveret til Danmark.

Straffen for at have bestilt amfetamin og skydevåben blev af retten fastsat til seks års ubetinget fængsel. En dom, som den 58-årige modtog. 

”Jeg noterer mig med tilfredshed, at straffen til den 58-årige for at handle med narko og skydevåben er mærkbar, hvilket understreger sagens alvor. Samlet set er jeg tilfreds med, at det nu er lykkedes politi- og anklagemyndighed i denne sag at få dømt i alt syv mænd, der alle har tilstået at have en rolle i et organiseret og omfattende narkonetværk, som vi mener står bag handel med store mængder hård narkotika”, siger anklager Jacob Gents. 

Der er endnu ikke rejst tiltale mod de 10 personer, der fortsat sidder varetægtsfængslet i sagen. To af dem vurderes af politiet at være bagmændene i netværket.  

De seks personer, der tidligere er dømt i sagen, har samlet fået mere end 20 års fængsel