Har vaccineret i flere uger: Nu sendes de tilbage

10/01/2022 09:08

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Mandag den 10. januar vender forsvaret tilbage til grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland. Syd- og Sønderjyllands Politi har i knap fire uger været uden forsvarets hjælp, da soldaterne siden tirsdag den 14. december har bidraget til vaccinationsopgaven i regionernes vaccinationscentre. 


Fra mandag får Syd- og Sønderjyllands Politi dermed igen forsvarets bistand til grænsekontrol, transport og bevogtningsopgaver ved grænsen.

”Vi har midlertidigt kunnet omprioritere nogle opgaver og indsatser, men er glade for at få soldaterne retur. De yder et væsentligt bidrag til at løse opgaverne ved grænsen”, siger politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA) ved Syd og Sønderjyllands Politi.

Personalet fra Hjemmeværnet, der assisterer Syd- og Sønderjyllands Politi, har ikke været omfattet af ændringerne.

Soldaterne er klar til at tage vagter på grænsen igen fra mandag morgen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.