Fuckfinger-foto: Nu er det afgjort

11/08/2021 12:04

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Datatilsynet oplyser i en pressemeddelelse, at de ikke har fundet anledning til, at behandle en klage over Mette Frederiksens offentliggørelse af et billede af en skoleklasse, da billedet blev fjernet efter anmodning fra en af elevernes forældre.

Da statsminister Mette Frederiksen i marts besøgte en skole, blev der offentliggjort et billede af hende med en skoleklasse på hendes Facebook-profil.

Forældrene til en af eleverne, som optrådte på billedet, gjorde derefter indsigelse over for Mette Frederiksen, og billedet blev fjernet samme dag.

Efterfølgende klagede forældrene til Datatilsynet, men de modtog i slutningen af maj en afgørelse om, at Datatilsynet ikke finder anledning til at behandle klagen.

Den primære årsag er, at fjernelse af billedet, som er et af de centrale mål, der potentielt ville kunne opnås ved en egentlig klagesagsbehandling, netop allerede har fundet sted.

Datatilsynet modtager ofte klager i sager om offentliggørelse af billeder, men går normalt ikke ind i sager, hvor et billede efter anmodning er blevet fjernet.

I dette tilfælde har Datatilsynet nu valgt at offentliggøre afgørelsen, da sagen har haft stor bevågenhed i medierne.