Flere katte dræbt med kølervæske

27/04/2021 07:46

|

Redaktionen

Disse katte er blevet forgiftet. Foto: Privat.

Mest læste i dag

Hvem kan finde på at gøre sådan noget? Det er det oplagte spørgsmål, der umiddelbart melder sig. I hvert fald når man læser historien om Olly og Tiggy. De to katte er blevet forgiftet med kølervæske.

De to katte er ikke de eneste, der er blevet forgiftet med kølervæske. I Llangyfelach-området i Swansea i Wales er fem katte fundet forgiftet på samme facon. Det skriver netavisen Walesonline.

Udover de fem katte er også en hund blevet forgivet. De seks dyr er fundet enten døde eller sovende. Herefter har en dyrlæge vurderet, at det har været for sent at redde dyrene.

Tara Jane er en af de dyreejere, der er blevet blev tvunget til at aflive familiens kæledyr. Hos Tara Jane drejede det sig om familiens elskede 12-årige kat Tiggy. Katten blev aflivet om morgenen den 17. april.

Tara Jane har udtalt til Walesonline: "Tiggy var fit og sund og havde ingen sundhedsproblemer. Tiggy kom og gik og havde været ude torsdag aften. Da han kom tilbage, forsvandt han ind under min datters seng."

”Lørdag morgen kunne han ikke gå. Han mjavede af smerte. Så tog vi ham med til dyrlægerne."

Dyrlægerne overbragte den skrækkelige nyhed, at Tiggy var blevet forgiftet. Katten stod ikke til at redde. Derfor måtte familien tage den hjerteskærende beslutning at aflive katten.

Det er blandt andet hos St. James Vet Group, at flere af de forgiftede katte er blevet behandlet. Her fortæller de, at indtagelse af kølervæske er skadeligt og dødbringende. Særligt hvis dyrene ikke modtager behandling med det samme.

Kølervæske kan ofte have en sød smag, der er velsmagende for katte. Derfor er forgiftning ikke ualmindelig.

"På grund af de potentielt alvorlige konsekvenser af frostvæskeindtagelse opfordrer vi alle katteejere til at bemærke

Tegn på forgiftning med kølervæske kan ses alt fra 30 minutter efter indtagelse til op til to eller tre dage efter indtagelse.

Symptomerne kan omfatte opkast, dyrene kan synes deprimerede eller søvnige, beruset eller ukoordinerede. Der kan ligeledes opstå krampeanfald og åndedrætsbesvær.