Endelige fanget: Dansk mand anholdt i Spanien efter syv år på flugt

12/02/2021 11:47

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 31-årig dansk mand er tilbage i Statsfængslet Midtjylland, efter at han i hele syv år var på fri fod.

Det er ikke mange fangeflugter der lykkes, og når de så for en sjælden gangs skyld gør, går der som regel ikke lang tid før fangen igen rusker tremmer.

Derfor er det også en ekstraordinær sag om en flygtet fange, der nu, forhåbentligt, har nået sin afslutning.

I 2013 lykkedes det en dengang 24-årig dansk mand, under udgang fra fængslet i Nørre Snede, at stikke af og mere eller mindre forsvinde.

Manden var blevet idømt to år og otte måneders fængsel, blandt andet for besiddelse af kokain, men den dom havde manden altså ikke i sinde at afsone, da det efter godt otte måneder bag tremmer blev for meget, og manden flygtede – angiveligt til Spanien.

Der er i hvert fald på den Iberiske halvø, at manden for nyligt blev opdaget, og senere anholdt af spansk politi.

”Eftersøgningsbunkerne samler bestemt ikke støv. I det her tilfælde dukkede der nye oplysninger op, som indikerede, at den efterlyste befandt sig i Barcelona. Vi fik udstedt en europæisk arrestordre og orienteret de spanske myndigheder,” – Lyder det ifølge B.T. fra politikommissær ved Lokalpolitiet i Herning, Frederik Sundtoft, der tilføjer:

”Det er super godt arbejde af spansk politi. De reagerer hurtigt, prøver de oplysninger af, som vi giver dem, og de giver det også mere end ét forsøg. Det lykkedes spansk politi at anholde manden, og samarbejdet med vores spanske kolleger har i det hele taget fungeret helt, som det skulle,”

De syv år på fri fod kommer dog ikke til at have nogen videre konsekvens for den nu 31-årige mand. Han er nu tilbage i fængsel, hvor de sidste to år af dommen fra 2013 skal afsones.