Efter dukke-brænding: To anholdt for trusler mod Mette Frederiksen

24/01/2021 16:38

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

To personer er nu blevet anholdt og sigtet for trusler, som resultat af den demonstration der fandt sted lørdag aften i København, hvor en dukke med statsministerens billede blev hængt op og siden antændt.

”Hun må og skal aflives” – Sådan lød det budskabet fra de 400-500 mennesker der var mødt op til en ’Men in black’ demonstration angiveligt. Det var hvert fald ordene, på hvad der lignede et stykke lamineret papir, der så fast på dukken.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at der er tale om to mænd, på henholdsvis 30 og 34 år. Disse to mænd vil søndag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsfor ved Københavns Byret.

Demonstrationen sluttede på Julius Thomsens Plads, hvor flere demonstranter endte i karambolage med politiet, som tidligere kunne offentliggøre at mand havde foretaget fem anholdelser, som resultat af urolighederne.

Det var ligeledes på Julius Thomsens Plads, at ”statsministerdukken” blev hængt op i en lygtepæl og efterfølgende antændt.

Her brændte den så til de fremmødtes store jubel, men blev relativt kort efter slukket, hvilket selvfølgelige førte til diverse ”buh”-råb.

Det er fuldstændig uacceptabelt at fremføre så alvorlige trusler i et demokrati, og derfor er jeg godt tilfreds med, at den omfattende efterforskning allerede har ført til anholdelser i sagen,” – Udtaler Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser at anholdelserne er foretaget i samarbejde med PET, men man har derudover ikke flere kommentarer til sagerne, af hensyn til den videre efterforskning.