Dræbt medarbejder på bosted: Nu er der nyt

15/09/2021 15:36

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Den 30. december 2020 blev en 29-årig mandlig medarbejder dræbt af knivstik på det bosted, hvor han var ansat. Siden har nu 20-årig mandlig beboer været anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i surrogat, og han er nu dømt for drabet.

En nu 20-årig mand med bopæl på bostedet Ørbækskilde i Fårevejle blev i dag onsdag den 15. september dømt til anbringelse ved Retten i Holbæk.

Den nu dømte stak den 30. december 2020 en 29-årig mandlig ansat med kniv i brystregionen, og den ansatte afgik ved døden. Den dengang 19-årige mand blev samme dag varetægtsfængslet i surrogat og har siddet fængslet siden.

På gerningsdagen blev politi og ambulance hurtigt sendt til Riisvej i Fårevejle, Odsherred kommune, hvor den tilskadekomne blev fundet på vejen. Trods ambulancepersonalets førstehjælp og hurtigt tilkald af lægehelikopter stod den 29-åriges liv ikke til at redde.

”Jeg er på anklagemyndighedens vegne glad for at have sat et strafferetligt punktum i denne alvorlige sag, som ulykkeligvis medførte døden for en medarbejder på stedet,” siger senioranklager Hanne Christensen og fortsætter: 

”Anklagemyndighedens påstand om straf tager altid udgangspunkt i den tiltaltes personlige situation, og derfor påstod jeg en anbringelsesdom på baggrund af den udtalelse, som Retslægerådet var kommet med i sagen.”

Den 20-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.