”Der er virkelig en atmosfære af frygt i byen”

03/11/2020 10:09

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den østrigske hovedstad Wien blev mandag aften ramt af et terrorangreb, der har sendt chokbølger gennem landet, og resten af Europa. Et angreb, der ifølge den østrigske indenrigsminister islamiske ekstremister. Indtil videre er fire personer omkommet, mens 14 er såret, nogle i kritisk tilstand.

Omkring kl.20.00 åbnede en til flere gerningsmænd ild mod cafeer og barer i centrum af Wien.

I en historie der udvikler sig time for time, kommer oplysninger løbene frem. Udmeldingen fra de østrigske myndigheder, umiddelbart efter angrebet var, at en gerningsmand var skudt og dræbt af politistyrker, men at en til flere gerningsmænd skulle være på fri fod.

Omkring kl.8 i morges, kunne det østrigske medie ORF oplyse at politiet har foretaget adskillige anholdelser natten til tirsdag i forbindelse med angrebet, men mere vides ikke i øjeblikket.

Myndighederne: Bliv derhjemme

Wiens beboere er derfor blevet opfordret til at holde sig inden døre i dag, om ikke andet indtil politiet har overblik over situationen. Ligeledes holder skolerne lukket i dag.

Den engelske avis The Guardian har været i kontakt med en engelsk studerende, Louis Glen der opholder sig i Wien. ”Der er virkelig en atmosfære af frygt” Han fortæller at han kl. 3 om natten stadig kunne høre lyden af sirener og helikopterne der patruljerede byen.

Medfølelse verden over

Allerede tidligt tirsdag morgen, har mange statsledere rundt om i verden udtrykt deres medfølelse og sympati for østrigerne. Lidt i 12 i går aftes var Statsministeriet ude med en udtalelser fra Mette Frederiksen, og ligeledes har det to ellers travle herre fra det amerikanske præsidentvalg også begge sendt en besked til det østrigske folk.

Angrebet er blot et af en efterhånden lang række terrorangreb, der særligt har ramt Centraleuropa. Så sent som i torsdags blev den franske by Nice ramt af andet terrorangreb på blot fire år.