Demonstranter angriber politiet ved Christiansborg

13/11/2020 10:36

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Sent torsdag eftermiddag var politiet massivt til stede ved Christiansborg, efter en gruppe demonstranter på op til 100 personer var samlet foran slottet

Epidemiloven er i øjeblikket et omdiskuteret emne i alle samfundslag. Nogle går mere op i det end andre, nogle er så uenige at de beslutter sig for at demonstrere.

Torsdag eftermiddag havde en gruppe på cirka 80 personer samlet sig foran Christiansborg, for at udtrykke deres utilfredshed med loven.

Gruppen, der senere skulle vise sig at være af fodboldfans, der ikke er tilfredse med de tomme tribuner, voksede sig større. Til sidst dannede de godt 100 mænd en front mod politiet, der som svar trak stavene.

Angreb med kasteskyts

”Demonstranterne angreb politiet med kasteskyts, og derefter blev stavene trukket, og demonstrationen blev opløst. Demonstranterne forlod området i alle retninger,” – Siger vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, Lars Ole Karlsen til TV 2

Men på trods af diverse kasteskyts, der ifølge Lars Ole Karlsen inkluderede pyroteknik og kanonslag, lykkedes det politiet at opløse demonstrationen.

Som så mange andre brancher har fodbold været ramt hårdt af corona. Og på trods af adskillige fangrupper og superliga-sportschefers råb om hjælp, har regeringen stadig ikke for alvor gået i dialog om at åbne diverse fodboldstadions op.

I øjeblikket tillades der ikke mere end et par hundrede tilskuere, alt afhængigt af stadionets størrelse.