Dansk politi med advarsel: Pas på vaccinesvindlere

05/01/2021 09:57

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Syd- og Sønderjyllands Politi har i et opslag på Twitter advaret borgere mod svindlere, der udgiver sig for at være sundhedspersonale, med henblik på at stjæle personlige oplysninger.

De fleste ved forhåbentligt hvornår man skal, og mest af alt ikke skal dele personlige oplysninger. Alligevel lykkedes det til tider svindlere at snyde sig til forskellige personoplysninger, og i øjeblikket er coronavacciner et af svindlernes foretrukne våben.

Det har fået Syd- og Sønderjyllands Politi til på Twitter at advare borgerne mod at dele personfølsomme oplysninger, og være opmærksomme på de såkaldte vaccinesvindlere.

” Pas på vaccinesvindlere! Politiets erfaring er, at kriminelle kan udnytte Covid-situationen til at forsøge at få fat i borgernes personfølsomme oplysninger. Husk myndighederne beder dig ikke om oplysninger i telefon, pr. mail, sms eller lignende,” – Lyder det fra politiet på Twitter.

I samme opslag har politiet vedhæftet en fil, der gør det tydeligt, og minder danskerne om hvordan information angående vaccinering vil foregå.

” Borgerne kommer kun til at modtage skriftlig information fra Sundhedsmyndighederne i E-boks eller pr. brev, før de skal vaccineres. Myndighederne ringer ikke op for at bede om dit NemID eller andre personfølsomme oplysninger. Myndighederne kommer IKKE ud på din adresse og stiller dig spørgsmål,”

Tidligere er det lykkedes svindlere at franarre enkelte borgere information på en falsk corona-hjemmeside, og for at undgå lignende tilfælde hvor vaccinen bliver brugt som dække for de kriminelle, har politiet altså besluttet at være på forkant med situationen, og bringe advarslen nu, før det kunne være for sent for nogle borgere.