Cyklist gik amok på betjent

07/10/2021 11:58

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Hvad der skulle have været en simpel bødesag, endte med en anholdelse og sigtelse for vold mod en betjent, da en 28-årig kvindelig cyklist onsdag kl. 13.35 blev standset af en færdselspatrulje, det skriver politiet i døgnrapporten.

Patruljen kørte på Præstevangsvej i Hasle, da de så, at kvinden talte i telefon, mens hun cyklede.

De fik hende til at standse og tog kontakt til hende.

Den 28-årige fortalte, at hun ikke vidste, det var ulovligt at cykle med mobilen fremme, og hun mente derfor, at hun skulle slippe med en advarsel. 

Det mente betjentene dog ikke, og da de meddelte, at kvinden var sigtet, blev hun sur og begyndte at cykle videre.

Betjentene holdt hende tilbage og bad hende oplyse navn og personnummer, men kvinden blev nu aggressiv og bad politiet om at passe deres arbejde i stedet for at genere hende. 

Hun forsøgte gentagne gange at køre fra stedet, og patruljen måtte holde fast i styret for at få hende til at blive, mens de forgæves forsøgte at tale hende til ro.

Da en af betjentene på et tidspunkt tog fat i kvindens arm, da hun igen forsøgte at køre, rev hun sig løs og kradsede ham i ansigtet. 

Hun blev derfor anholdt og sigtet for vold mod en polititjenestemand.

Under anholdelsen gjorde hun kraftigt modstand, men det lykkedes til sidst at få hende ind i patruljebilen, hvorefter hun også blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

Og så blev hun i øvrigt også sigtet for at cykle, mens hun talte i mobiltelefon. 

Betjenten, der blev kradset, fik flere mærker i ansigtet, men kom ikke noget til.