Chokerende fund på dansk skole: Elever laver syrebomber i skoletiden

30/11/2020 11:46

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En skole i Horsens er blevet centrum i en alvorlig sag, hvor en gruppe elever har fremstillet syrebomber.

Der er langt fra tale om bare ”drengestreger” på Egebjergskolen i Horsens, hvor en gruppe drenge fra en 9. klasse i skoletiden har forsøgt at fremstille hjemmelavede ”syrebomber” – som skoleleder Karen Schmidt Poulsen kalder dem - ved hjælp af forskellige kemikalier.

Afløbsrens i flasker – Kan sprænge ukontrolleret

Skolelederen har derfor sendt et brev til forældre på skolen, hvori episoden med det hjemmelavede bomber bliver italesat.

”Vi har på skolen desværre haft nogle elever i udskolingen, der har eksperimenteret med hjemmelavede ”syrebomber” i skoletiden – Både i går og i dag. ”Bomberne” laves ved at hælde afløbsrens i en flaske og kan sprænge ukontrolleret,” – Skriver skolelederen.

Skolen har haft kontakt med Horsens Kommunes SSP-enhed, og sagen er ligeledes anmeldt til politiet. Derudover har brandvæsnet også måtte tilkaldes, og har været forbi skolen for at gennemskylle et sandareal på skolens grund.

En person ætset

De farlige og uforudsigelige bomber kan være ekstremt farlige, og en person er allerede kommet til skade efter kontakt med det kemiske indhold.

En hund og dennes ejer, er begge blevet ætset efter at have været i kontakt med kemikalievæsken ved et springvand i skolegården.

Derfor opfordrer skolelederen nu også til at man udviser ekstra forsigtighed, når man færdes på skolens areal.