Bybus kørte galt med stangstiv chauffør bag rattet

10/05/2023 14:51

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
En promille på 2,52 stoppede ikke chaufføren fra at tage på arbejde.

Mest læste i dag

En buschauffør har netop fået sin dom for spritkørsel. Tre års frakendelse af kørekortet, 20 dages betinget fængsel og en bøde på 16.500 kroner. Det er summen af sagen, der foregik den 30. juli i Roskilde sidste år.

Det skriver SN.dk.

En lørdag i juni burde Roskilde være sikker at bevæge sig rundt i, det var dog ikke tilfældet den 30. juli sidste år. Her kørte en stangstiv buschauffør sin bybus ind i et vejskilt, så bussen stoppede på Stændertorvet.

Et af bussens spejle i højre side blev slået af. Derefter steg den 65-årige chauffør ud af bussen for at besigtige skaderne. Det var her torvets cafegæster fik øje på ham. De bemærkede straks hans usikre gangart. Det var tydeligt, at han var beruset.

En promille-test afslørede senere, at chaufførens promille var på 2,52. Som følge af sin beruselse blev hans kørekort administrativt inddraget.

I retten tilstod chaufføren at have drukket både spiritus og stærk øl, også mens han kørte bussen. Hans usikre kørsel var da også blevet bemærket, ikke kun af cafegæsterne på Stændertorvet, men også af nogle af bussens passagerer. Dommen omfatter også en ordre om, at chaufføren skal deltage i behandling af alkoholisme.

Heldigvis blev ingen personer eller andre køretøjer påvirket af ulykken.