Brødrepar idømt 14 års fængsel i chokerende sag: Drak øl under drab

01/12/2020 13:38

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sagen om det voldsomme mord på den 28-årige Phillip Johansen har nu, i første omgang, fået en afslutning.

 Da drabssagen fra Bornholm først blev kendt i slut-juni i år, var der en undren og forargelse nærmest uden sidestykke. Ikke bare i Danmark, men også rundt om i verden.

Phillip Johansen, hvis mor er fra Tanzania, er mørk i huden, og det tragiske drab af ham faldt tilfældigvis lige sammen med kulminationerne på den verdensomspændende Black Lifes Matter -bevægelse, hvorfor der også i lang tid var spekulation om hvorvidt drabet skulle kategoriseres som en raceforbrydelse.

Det blev så senere i retten besluttet, at race ikke var en faktor i det makabre drab. I stedet drejede det sig om en hævnaktion fra de to, nu dømte drabsmænd.

Brødrene ville hævne deres mor

Gerningsmændene, et brødrepar på henholdsvis 23 og 26 år, var kendte venner af Phillip Johansen.

Brødrenes mor skulle angiveligt have fortalt dem, at hun havde et forhold til den nu afdøde Phillip Johansen, der tilsyneladende udsatte hende for en form for overgreb, der for resten aldrig blev anmeldt.

Ifølge Retten på Bornholm var dette altså grunden til, at de to brødre besluttede sig for at gennemtæske og delvist torturere den 28-årige Phillip Johansen.

Under retssagen er det komme frem præcist hvor voldsomt drabet egentlig var.

Drak øl under drabet

Udover utallige slag og spark overalt på kroppen, inklusivt i hovedet, blev den afdøde stukket med en kniv, slået og brændt med en ildtang.

Endnu mere chokerende, og ifølge retten en stor grund til den høje straf er, at brødreparret under de ekstreme voldshandlinger holdte pauser, når Phillip Johansen virkede bevidstløs.

De to har angiveligt siddet og drukket øl og ventet på af deres offer igen skulle komme til bevidsthed, før de så fortsatte deres handlinger.

Da de så i løbet af natten havde besluttet sig for at Phillip Johansen havde fået sin straf, smed de hans mobiltelefon i et bål sted og forlod derefter den hårdt kvæstede mand i skoven, og har senere påstået i retten, at de ikke kunne vide han ville dø af de voldsomme kvæstelser.

Nu er de altså begge blevet idømt 14 års fængsel, men begge mænds forsvarere har bekræftet at dommene vil blive anket, i håb om strafnedsættelse.