Bedrageri med MitID

28/10/2021 16:30

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Onsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 53-årig kvinde fra Grenaa, der var mandag aften var blevet udsat for bedrageri i forbindelse med det nye MitID.

Kvinden havde mandag kl. 23.40 modtaget en sms fra et telefonnummer, der stod registreret som MitID.

I sms’en var der et link, til en side, hvor kvinden blev bedt om at indsende et billede af sit nuværende NemID, hvilket hun havde gjort. Kvinden havde efterfølgende fundet ud af, at der var blevet trukket penge på hendes bankkonto.

Gode råd fra politiet

Politiet har desværre oplevet, at svindlere kontakter nogle borgere på sms, e-mail eller på telefonopkald og tilbyder ”hjælp” med overgangen fra NemID til MitID. ”Hjælpen” består ofte i, at de franarrer folk deres personlige oplysninger og bagefter ”hjælper” dem af med store beløb på bankkontoen.

Politiet advarer kraftigt mod at afgive personlige oplysninger via links man modtager i sms’er og på e-mails. Al kommunikation om MitID foregår udelukkende via e-Boks eller netbank. E-mails, opkald og sms’er om MitID er derfor ikke troværdige. Heller ikke selv om det ser ud som om, henvendelsen kommer fra banken eller Digitaliseringsstyrelsen.

Gode råd til at undgå at blive snydt i forbindelse med overgangen til MitID:

  • Afvent, at du bliver kontaktet af din bank, når det er blevet din tur til at overgå til MitID. Kontakten foregår kun via netbank eller e-Boks.
  • Ignorer e-mails, opkald eller sms’er om MitID.
  • Tag aldrig et billede af dit NemID-nøglekort og udlevér aldrig koderne til andre.
  • Ring til din bank, hvis du er i tvivl om en henvendelse angående MitID.