'Bankmand' dømt: Snød ældre kvinder

09/02/2022 14:09

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Falsk bankbud dømt for at snyde ældre kvinder

En 27-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel for at have fået en række ældre kvinder til at udlevere deres kreditkort og kode.

Den 27-årige blev dømt for sammen med flere ukendte gerningsmænd at have begået godt 100 tilfælde af bedrageri og databedrageri af særlig grov beskaffenhed i Aarhus over en længere periode sidste år. 

Metoden var den samme hver gang: Den 27-årige og hans medgerningsmænd ringede en ældre kvinde op, præsenterede sig som bankmedarbejder og fortalte, at kriminelle var ved at få adgang til hendes bankkonto. Hun skulle derfor have et nyt kreditkort og blev bedt om at oplyse pinkoden til kortet. 

Kort efter dukkede der et ”bankbud” op på kvindens adresse for at hente det gamle kort, hvorefter der blev hævet penge på det. På den måde var den 27-årige med til hæve omkring 700.000 kroner alt i alt fra de forurettedes konti.  

Patrulje opdagede kreditkort

Østjyllands Politis afdeling for Økonomisk Kriminalitet efterforskede episoderne intensivt, og da en årvågen patrulje en nat i november standsede den 27-årige i en bil i Harlev, kom der for alvor skred i sagen. Da betjentene tog kontakt til den 27-årige, lagde de mærke til, at han diskret forsøgte at skille sig af med to kreditkort, han havde i lommen. 

Kortene viste sig at tilhøre to ældre kvinder, som var blevet snydt af de falske bankmænd, og den 27-årige blev anholdt og varetægtsfængslet. 

Den videre efterforskning ledte til, at den 27-årige blev tiltalt for omkring 100 forhold. Forhold, som han erkendte i Retten i Aarhus. 

”Der er tale om særligt groft bedrageri, fordi den 27-årige gik fuldstændigt målrettet efter ældre borgere og udnyttede deres tiltro til deres pengeinstitut, ” siger specialanklager Jesper Rodkjær. 

Den 27-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.