AstraZeneca og Oxford påbegynder arbejdet med 'Omikron-vaccine'

22/12/2021 09:02

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

AstraZeneca & Oxford starter nu arbejdet med Covid-vaccine rettet mod Omicron-varianten.

Sandy Douglas, en forskningsgruppeleder ved Oxford, fortæller sammen med AstraZeneca, at de havde taget 'foreløbige skridt til at producere en opdateret vaccine, hvis det er nødvendig'

Oxford University og AstraZeneca har påbegyndt arbejdet med at producere en version af deres coronavirus-vaccine rettet mod Omicron-varianten.

To stik med de eksisterende vacciner menes at give en mindre mængde antistoffer mod Omikron end for tidligere varianter.

Ifølge en undersøgelse udgivet i det medicinske tidsskrift The Lancet tidligere på ugen, begyndte beskyttelse givet af to doser af AstraZeneca-skuddet at aftage tre måneder efter fuld vaccination.

Beviser, der er dukket op andre steder fra, tyder på, at en to-stik med de udbredte vacciner giver en mindre mængde antistoffer mod Omikron end for tidligere varianter.

Et tredje mRNA-stik kan øge dette niveau, har undersøgelser antydet.

Selvom det ikke er klart, hvad dette betyder med hensyn til effektivitet, har globale sundhedsmyndigheder udtrykt bekymring over det ukendte, de er bekymret for, at nuværende skik kan give mindre beskyttelse mod den nye variant.

AstraZeneca blev i vid udstrækning administreret tidligere på året i hele Storbritannien og EU, selvom lande begrænsede brugen efter denne udrulning efter fremkomsten af ​​en sjælden bivirkning, der involverede blodpropper.

Gennem deres partnerskab har Oxford og AstraZeneca leveret mere end 2 mia. doser globalt, hvoraf størstedelen har været i fattigere nationer.

Tidligere i år gennemførte Oxford undersøgelser af en beta-målrettet vaccine, efter undersøgelser viste, at den havde minimal effekt mod mildere sygdom forårsaget af Omikron-varianten.

Globale sundhedsmyndigheder, såsom chefen for det europæiske lægemiddelagentur Emer Cooke, har advaret om, at det i øjeblikket er ukendt og kan forblive ukendt i nogen tid, om en vaccine til den nyligt opdagede stamme vil være nødvendig, det skriver The Mirror.