'Ansat i pengeinstitut' snød kvinde for 9.500 kroner

08/12/2021 11:12

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Klokken 11.27 mandag anmeldte pårørende til en 87-årig kvinde fra Strøby, at hun var blevet snydt af en falsk bankmand, der havde formået at få hende til at udlevere sit dankort.

En fremmed mand havde fredag d. 3/12-2021 kl. ca. 12.15 telefonisk kontaktet den 87-årige og præsenteret sig som en ansat i et pengeinstitut.

Manden oplyste, at den 87-åriges dankort var blevet misbrugt, hvorfor det skulle udskiftes og ville blive afhentet kort efter af en mand.

Den 87-årige udleverede sit dankort med tilhørende PIN-kode til en mand, der blev beskrevet som:

Mand,

Mørk hudfarve,

20-40 år,

Ca. 160 cm høj,

Iført uldtrøje og mørke bukser.

Den falske bankmand havde oplyst, at politiet senere ville komme med et nyt dankort til hende.

Efterfølgende har den 87-årige og de pårørende konstateret, at der uberettiget er hævet ca. 9.500 kr. på det dankort, som blev udleveret til den falske bankmands assistent.

Efter anmeldelsen om fupopkaldet kom politiet ganske korrekt ud til offeret dog uden et nyt dankort, men for at foretage en grundig afhøring af hende i et forsøg på at fremskaffe oplysninger, der måske kan føre identifikation af den falske bankmand og hans assistent.

Politiet vil igen kraftigt advare mod disse fupopkald fra personer, der udgiver sig for at ringe fra et pengeinstitut eller en myndighed.

Modtageren af det uanmodede opkald bør være særdeles skeptisk og f.eks. foretage et kontrolopkald til den oplyste medarbejder via pengeinstituttets eller myndighedens hovedtelefonnummer.

Endvidere vil et pengeinstitut aldrig benytte den beskrevne fremgangsmåde i forbindelse med ombytning af et defekt eller misbrugt dankort, ligesom fortrolige oplysninger som f.eks. personnummer, kontonummer, kortoplysninger, PIN-koder og NemID-oplysninger aldrig bør oplyses til ukendte personer.

I samme anledning vil politiet gerne opfordre pårørende til at tale med ældre familiemedlemmer om, hvad man kan gøre, hvis nogen modtager et fupopkald fra en person, der kræves forskellige fortrolige oplysninger udleveret.