Ældre kvinder snydt af 'bankmand'

20/10/2021 11:26

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Tirsdag fik Østjyllands Politi to anmeldelser fra ældre kvinder, der på to forskellige måder var blevet snydt til at udlevere deres dankort og kode til en fremmed mand.

Tirsdag ved middagstid kom en 84-årig kvinde ind i ekspeditionen på politigården i Aarhus for at anmelde, at hun var blevet udsat for bedraget dagen forinden.

Den 84-årige kvinde forklarede, at hun mandag ved 12-tiden var blevet kontaktet på sin bopæl i Risskov af en ukendt mand, der bad om lov til at kigge på hendes computer. Manden gik med ind i lejligheden, og kvinden viste ham hen til computeren, der var slukket.

Ifølge kvinde satte manden sig ved computeren og pegede derefter på fastnettelefonen, som han bad hende om at lade være med at benytte. Efter lidt tid bad manden om at få hendes bankkort, hvilket hun udleverede, og kort tid efter bad han også om hendes pinkode, som hun også udleverede.

Kort tid efter forlod manden huset, og kvinden tænkte ikke mere over dette, indtil hun blev kontaktet af sin bank, der oplyste, at der havde været atypiske hævninger af flere tusinde kroner på hendes konto, hvorfor de havde spærret kortet. Banken vejledte herefter kvinden til at anmelde bedrageriet til politiet.

Ældre kvinde kontaktet af falsk bankmand

Tirsdag ved 13-tiden gik det ud over en 88-årig kvinde fra Risskov, der blev ringet op af en mand, der oplyste, at han ringede fra hendes bank for at gøre hende opmærksom på, at nogen uretmæssigt havde hævet 10.000 kroner på hendes konto.

”Bankmanden” ville derfor sende en medarbejder ud til kvinden for at hente hendes dankort og pinkode, som han forklarede hende, at banken skulle bruge for at spærre kortet. Ca. en halv time senere dukkede en mand op på kvindens bopæl, og hun gav ham både dankort og kode.

En times tid senere kontaktede kvinden sin søn for at fortælle om opkaldet fra banken, og han fattede med det samme mistanke og fik spærret kortet. På dette tidspunkt var der dog allerede blevet hævet penge fra kortet to gange.

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har desværre igen de seneste dage set flere sager, hvor ældre kvinder er blevet snydt til at udlevere deres kort og koder. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.