25-årig somalisk mand idømt fire års fængsel og udvisning

09/08/2021 17:52

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Hændelsen fandt sted den 7. maj 2020, hvor en 25-årig somalisk mand kom kørende i en personbil ved Frøslev Grænseovergang og blev taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed.

Enheden er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og UKA Vest.

En 25-årig somalisk mand blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt fire års fængsel samt udvisning for bestandig i en sag om indsmugling af en stor mængde hård narkotika, det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Hændelsen fandt sted den 7. maj 2020, hvor den 25-årige mand kom kørende i en norsk indregistreret personbil ved Frøslev Grænseovergang og blev taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed.

Enheden er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I forbindelse med kontrollen blev køretøjet undersøgt af toldere med en narkohund, og ved denne lejlighed fandt de fire kilo amfetamin gemt i bilen.

Den 25-årige blev efterfølgende anholdt af betjente fra UKA Vest og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

Manden har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark.

Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.

Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.