17-årig anholdt: Rejste ulovligt

03/11/2021 08:00

|

Christina Hansen

Foto: Shuterstock

Mest læste i dag

Den 17-årige blev anholdt lørdag på Tønder Banegård efter at have været med tog fra Tyskland.

Her fulgtes han med to marokkanske drenge på 15 og 16 år, der ikke havde gyldig rejselegitimation.

En 17-årig herboende marokkansk dreng blev søndag ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have overtrådt udlændingeloven ved at have bistået udlændinge med ulovlig indrejse.

Den 17-årige blev anholdt lørdag middag på Tønder Banegård efter at have været med tog fra Tyskland. Her fulgtes han med to marokkanske drenge på 15 og 16 år, der ikke havde gyldig rejselegitimation.

Den 17-årige nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

De to drenge på 15 og 16 år har i forbindelse med sagen søgt om asyl.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.