Jes Dorph fyret igen

13/01/2021 09:20

|

Lukas Jepsen

Foto: Jes Dorph-Petersen/Jesdorph.dk

Mest læste i dag

Jes Dorph-Petersen blev for nyligt til stor debat fyret fra sit job på TV 2 efter gamle sager om krænkelser, nu er de samme sager årsag til at Jes Dorph fyres fra et andet projekt.

To sager med henholdsvis 18 og 20 år på bagen skulle vise sig at blive afgørende for den ellers højtelskede tv-vært Jes Dorph-Petersens karriere.

TV 2 besluttede sig for at undersøge kulturen i mediet, og her kunne to anonyme kvinder så fortælle at de som journalistpraktikanter i 2001 og 2003 begge havde følt sig krænket af Jes Dorph.

Derefter rullede snebolden, og Jes Dorph blev for godt en uges tid siden fyret, efter at have optrådt på TV 2 i årtier. Fyringen har skabt stor debat og mange, inklusiv Jes Dorph-Petersen selv, mener at han er blevet uretfærdigt behandlet i sagen. Eksempelvis er der blevet oprettet en støttegruppe for Jes Dorph på Facebook, der på meget kort tid har vokset sig stor.

Men på trods af at Jes Dorph tilsyneladende ikke har mistet folkets respekt, mister han nu arbejdet på et projekt han i halvandet års tid har arbejdet på.

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om en dokumentarfilm, som Jes Dorph-Petersen har lavet i samarbejde med produktionsselskabet Deluca Film. Efter planen skulle filmen har været færdigproduceret og sent i år.

”Det sidste halvandet år har jeg i samarbejde med Deluca Film arbejdet på en dokumentar om svindlere, der har brugt kendte danskere som mig, Mads Mikkelsen og andre i falske bitcoin-reklamer på sociale medier og andre steder for at lokke penge ud af folk,” – Siger Jes Dorph til Ekstra bladet.

På trods af at langt størstedelen af projektet er filmet og færdigt, bliver Jes Dorph altså ikke en del af projektet mere, og det ærgrer Jes Dorph – ”Jeg er dybt ærgerlig over, at det mest grundige journalistiske arbejde i min karriere kommer i så store problemer nu, at det er svært at lave færdigt,”

Deluca Film har overfor Ekstra Bladet bekræftet nyheden, og videre fortalt at man nu i samarbejde med TV 2 vil forsøge at finde en løsning, så projektet kan blive færdigt.