Den store bagedyst-dommer får sur smiley: Fluer og spindelvæv i konditorkæde

15/11/2020 16:00

|

Lukas Jepsen

Foto: Fødevarestyrelsen

Mest læste i dag

Hun er landskendt for sin rolle som dommer i programmet Den store bagedyst, derudover ejer Katrine Foged Thomsen konditorkæden ”Grannys House”.

Jobbet som bagedyst-dommer er givetvis meget krævende. Ligeledes må det være krævende at være ejer af fem forskellige konditorier, alle sammen en del af Grannys house-kæden.

Hvert fald har der tilsyneladende ikke være helt tid nok til at varetage begge opgaver helt efter bogen. Man kan ikke klage over Katrines kendskab til faget, eller hendes indsats i programmet som helhed.

Der hvor det går galt er i Grannys House, hvor hele fire butikker får kritik for både rengøring og håndtering af fødevarer, i Fødevarestyrelsens seneste rapport.

Grannys House kæmper med hygiejnen  

Ifølge Se og Hør drejer kritikken fra Fødevarestyrelsen sig om for høje temperaturer i køleskabe med bacon, æg og mælk. Gamle dejrester, samt fluer og spindelvæv i deres lokaler, og ligeledes var ovne og bageriste beskidte.

Det kostede sågar en af butikkerne en såkaldt ”sur smiley” og en både på 10.000 kroner.

Ikke første gang

Det forbløffende ved sagen er, at det end ikke er første gang Katrine Foged Thomsens kæde kommer under kritik. Så sent som i sommers, kunne Ekstra Bladet konfrontere kæden med de ikke tilfredsstillende kontrolrapporter.

Dengang lovede kæden en forbedring i forholdene, men det er tilsyneladende endnu ikke lykkedes bagedyst-dommeren at nå i mål med hygiejnen.