Kan gøre problemet værre: Haveekspert advarer mod udbredt metode mod ukrudt

24/06/2024 17:04

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Hvordan plejer du at bekæmpe ukrudt?

Mest læste i dag

Det er den tid på året, hvor det er essentielt at luge i haven, men hvad er den bedste metode til at forhindre ukrudt i at vende tilbage?

Haveekspert Robert Pavlis har afsløret, at én populær metode faktisk er ubrugelig og kan forårsage langvarig skade på planterne.

Det skriver Express.

Ukrudtsdug skader mere end det gavner

Metoden, der involverer at lægge en dug ned for at forhindre ukrudtsvækst, ser måske ud som en hurtig løsning, men ifølge Robert kan det faktisk få ukrudtet til at gro udenom eller endda igennem dugen.

"Produktet stopper simpelthen ikke ukrudt fra at vokse. Det ser godt ud det første år eller to, men derefter vil der være masser af ukrudt," siger Robert.

Vandet når ikke jorden

Robert tilføjer, at dugen kan skade andre planter, da vand ikke kan trænge igennem barrieren, hvilket fører til tør jord.

"Meget lidt af vandet kommer ned i jorden. Det betyder, at planterne under dugen er tørre hele tiden – det er simpelthen ikke godt for planterne."

Ukrudt gennem hullerne

Nogle vælger at skære huller i dugen for at lade planter vokse gennem dugen, men Robert advarer om, at dette blot vil tillade ukrudt at vende tilbage.

"Nu har du en åbning, hvor al ukrudtsfrø samler sig. Når først det ukrudt er der, er det svært at komme af med."

Stor opgave at fjerne dugen

Robert forklarer også, hvordan det at fjerne dugen kan være en langvarig proces. "Alle dine faste planter vokser under materialet og vokser ind i, det bliver næsten umuligt at få det ud.

Og den eneste måde at få det ud på er at ødelægge rødderne, mens du trækker det op. Det er derfor, mere erfarne gartnere hader dette materiale så meget.

På et tidspunkt skal det op, og det er et stort arbejde," siger gartneren.

Et alternativ til ukrudtsdugen

Men der er ikke kun dårlige nyheder, da Robert giver et alternativ for dem, der overvejer at bruge en ukrudtsdug.

"Hvis du prøver at holde ukrudt under kontrol, brug da andre materialer til at dække jorden over. Jeg kan godt lide at bruge halm eller træflis."