Prisloft på fjernvarme: Derfor kan det føre til højere omkostninger for forbrugerne

17/07/2024 21:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Fors A/S
Selvom mange tror, at det bliver billigere, så er det ikke nødvendigvis tilfældet.

Mest læste i dag

Da der den 1. juli 2024 blev indgået en bred politisk aftale på fjernvarmeområdet, var målet ifølge aftaleparterne at styrke forbrugerbeskyttelsen og forbedre vilkårene for fjernvarmeudrulning ved blandt andet at indføre et prisloft på fjernvarme.

For nuværende og potentielle fjernvarmekunder har der dog bredt sig en misforståelse om, at prisloftet vil resultere i lavere varmepriser, og at fjernvarmeselskaberne, herunder Fors, vil justere taksterne i eksisterende og kommende fjernvarmeprojekter.

Desværre kan prisloftet få den modsatte effekt, skriver Fors A/S i en pressemeddelelse.

"Fors drives, som alle fjernvarmeselskaber, efter hvile-i-sig-selv-princippet. Vi må ikke skabe hverken over- eller underskud, hvilket betyder, at vores varmepriser afspejler omkostningerne ved varmeproduktionen. Hvis prisloftet er lavere end varmeprisen, vil der opstå underskud," siger Camilla Hay, programleder for fjernvarme i Fors, og uddyber:

"Prisloftet vil medføre, at endnu flere planlagte fjernvarmeprojekter ikke bliver realiseret, hvilket i sidste ende kan forværre og fordyre situationen for varmekunderne, da deres alternativer for varmeløsninger bliver færre. Det er svært at se, hvordan den nye aftale reelt vil gavne hverken forbrugerne eller den grønne omstilling."

Fors tager udmeldingen til efterretning og afventer yderligere information fra aftaleparterne om prisloftets størrelse og de præcise vilkår.