Mange er ikke klar over det: Så dyrt er det at lade ladekablet være tilsluttet uden mobiltelefon

27/12/2024 06:12

|

Lucas A

Foto: Gjensidige Foto: Gjensidige
Det koster en del penge i det lange løb.

Andre læser også

Elpriserne er steget markant i de seneste år, og det har fået mange danskere til at lede efter måder at reducere deres elforbrug på.

Fokus er ofte på de store energislugere som hvidevarer og opvarmning, men der gemmer sig også skjulte strømsyndere i hjemmet, der kan øge elregningen mere, end man tror.

Mange er klar over, at apparater som routere og fjernsyn bruger strøm, selv når de står på standby.

Men færre ved, at opladere til smartphones og andre enheder også kan forbruge strøm, selv når der ikke er tilsluttet noget til dem. Ifølge EU-regler må strømforsyninger maksimalt bruge 51 watt i drift og 0,3 watt i standby, men selv dette kan løbe op.

Det skriver T-Online.

En enkelt oplader, der står tilsluttet i flere timer dagligt uden at være i brug, kan ifølge beregninger trække op til 2,5 kWh om året.

Ved en elpris på cirka 3 kroner pr. kWh betyder det, at opladeren kan koste op til 7,5 kroner årligt. Det kan virke beskedent, men i en husstand med flere opladere og strømforsyninger, der konstant er tilsluttet, kan det hurtigt løbe op i hundredevis af kroner.

Det hele tæller, når flere små forbrug tilsammen skubber elregningen i vejret.

Et simpelt tip til at reducere dette unødvendige forbrug er at bruge en multistikdåse med kontakt.

Ved at slukke for strømmen til alle tilsluttede enheder på én gang, når de ikke bruges, kan man undgå unødige omkostninger. Desuden anbefales det at tage opladere ud af stikkontakten, når de ikke er i brug.

På den måde sparer man ikke bare penge, men gør også en indsats for miljøet.

Selvom opladere måske ikke virker som de største energislugere, kan selv små besparelser gøre en forskel i det lange løb – for både pengepungen og planeten.