Fire ting, du ikke bør gøre før og under en flyrejse

11/05/2024 11:42

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Her er en række ting, du ikke bør gøre, før du går om bord på et fly eller under flyrejsen, ifølge en stewardesse.

Mest læste i dag

Stewardessen Leysha Perez har offentliggjort en video på TikTok, hvori hun afslører fire ting, hun aldrig ville gøre før eller under en flyrejse.

Dykning

Først fraråder stewardessen dykning op til 48 timer før afgang på grund af risikoen for dekompressionssyge, skrev The Mirror. Dette forårsager dannelse af gasbobler i blodet. Symptomerne kan omfatte træthed og smerter i muskler og led.

I mere alvorlige tilfælde kan symptomerne ligne dem ved et slagtilfælde, som svimmelhed og åndedrætsbesvær. Det kan derfor blive meget ubehageligt at opleve - især mange tusinde fod oppe i luften.

Brug af flyselskabets puder

"Når jeg er på en international eller meget lang flyvning, vil jeg aldrig bruge deres tæpper eller puder," sagde Leysha Perez i sin video, som på kort tid endte med at få flere tusinde visninger på det sociale medie.

Hun foreslår derfor, at man medbringer sine egne puder og tæpper for at få den bedst mulige komfort i flyet.

Køb af billetter på andre hjemmesider end flyselskabets

Leysha opfordrer til forsigtighed ved køb af flybilletter på hjemmesider, der ikke tilhører et flyselskab. Ifølge hende tillader disse sider generelt ikke, at man vælger sin plads i flyet. De, der ønsker at rejse med deres børn, bør derfor være opmærksomme for at undgå yderligere stress.

"Jeg har haft så mange forældre, der er kommet og har klaget over, at de ikke sad sammen med deres børn. Og da de viste mig deres billetter, så jeg, at de kom fra en hjemmeside, der undertiden ser tvivlsom ud," forklarede stewardessen.

Spise mad tilbudt ombord på flyet

"Jeg vil ikke spise alle de måltider, der tilbydes i flyet, selvom jeg har lyst," sagde Leysha.

Ifølge hende indeholder de mange konserveringsmidler, inklusive høje niveauer af natrium. At spise et måltid er derfor rimeligt, men at fodre sig udelukkende med måltider fra flyselskabet under en flyvning kan være meget skadeligt for helbredet.

Hvis du vil undgå dette, så er det naturligvis muligt for dig at løse det ved at tage mad med fra lufthavnen. I de fleste tilfælde er det muligt at købe snacks, sandwiches mv., som du kan tage med om bord på flyet.