Dette er hotellernes 'tredjedags'-trick, som de bruger ved buffeten

10/05/2024 07:39

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Det er et psykologisk trick, der subtilt manipulerer vanerne hos de personer, der vælger All Inclusive på hoteller eller krydstogter.

Mest læste i dag

Når man planlægger en længe ventet ferie, skal man finde sin egen formel for at slappe af og nyde den velfortjente fritid. I en verden fuld af muligheder er valgmulighederne for at tage på ferie nærmest uendelige. Og de mange muligheder er lige så forskellige, som de destinationer, der venter på at blive udforsket.

Alligevel har feriepakker med mærket All Inclusive længe været et meget populært valg. Denne mulighed vælges af dem, der gerne vil spare tid for at kunne fokusere på afslapning, det gode vejr og selskabet. En af fordelene ved denne type ferie er, at man undgår opgaven med at vælge, hvor og hvad man skal spise hver dag.

Bag denne tilsyneladende komfort skjuler der sig dog en snedig forretningsstrategi med det såkaldte 'tredjedags'-trick som hovedperson. Men hvad består denne teknik, som hotelkæderne bruger til at spare penge, egentlig af?

Bag den tilsyneladende generøsitet, som hotellerne tilbyder ved at levere en buffet med alle tænkelige muligheder, er der et ønske om at maksimere overskuddet. Denne strategi kaldes 'tredjedags'-tricket og er et psykologisk kneb, der manipulerer forbrugsvanerne hos gæsterne.

Konceptet er enkelt. På den første dag af opholdet kaster gæsterne sig normalt entusiastisk over et gastronomisk festmåltid uden begrænsninger. Imidlertid afsløres virkeligheden bag denne strategi, efterhånden som dagene går.

I den forbindelse har flere undersøgelser afsløret, at forbrugsdynamikken blandt kunderne forudgående analyseres af hotelkæderne, som udnytter denne information til deres egen fordel ved at beregne den finansielle effekt.

Hvad er 'tredjedags'-tricket?

Ifølge Rubén Úbric, direktør i en fremtrædende hotelkæde, er det 'umuligt at spise og drikke overdådigt i en hel uge. De første dage misbruger vi alle mad og drikke, men fra tredjedagen modereres alt. Vi skifter whisky ud med danskvand'. Det siger han ifølge spanske ABC.

Denne teknik udnytter den mentale proces, hvor forbrugerne gradvist bevæger sig fra indledende eufori til moderering og til sidst træthed. Hotellerne forudser dette adfærdsmønster, hvilket leder kunden fra frådseri til mere afbalancerede valg. På tredjedagen ændres madpræferencerne fuldstændigt: kød og fedtstoffer giver plads til salater og grillede proteiner. Alkoholholdige drikkevarer viger pladsen for sodavand og i mange tilfælde vand.

Det er værd at bemærke, at denne strategi ikke kun gavner forbrugerne ved at fremme sundere vaner, men også sparer hotellerne for mange penge ved at reducere forbruget af mad og drikkevarer. Således er 'tredjedags'-tricket et godt eksempel på, hvordan hotelkæderne bruger forbrugerpsykologi til effektivt og profitabelt at håndtere All Inclusive.