De 6 smukkeste landsbyer i verden, som du skal besøge mindst én gang i livet

13/06/2024 11:05

|

Nicolai Busekist

Foto: Lucas Albuquerque / Unsplash
De smukkeste landsbyer i verden? Her har vi fundet seks, du skal besøge mindst én gang i livet.

Mest læste i dag

At besøge en lille landsby kan være som at tage et skridt tilbage i tiden og beundre unik arkitektur og smukke omgivelser. Det kan være svært at finde inspiration, når man er omgivet af horder af turister.

Mens mange landsbyer som Oìa i Grækenland og Portofino i Italien er blevet meget populære destinationer, er der stadig smukke, mindre kendte steder, hvor man kan nyde en rolig atmosfære uden folkemængderne.

Magasinet AD har udvalgt seks charmerende landsbyer, som du bør tilføje til din liste over steder, du ønsker at besøge. Du bliver præsenteret for de seks landsbyer herunder.

Orta San Giulio, Italien

Lago di Como og Lago Maggiore er velkendte for deres smukke scener, men Lago d'Orta er lige så betagende uden de store folkemængder. Hovedbyen ved søen er Orta San Giulio, som er en malerisk landsby på en bakke.

Du kan besøge Sacro Monte, hvor 20 kapeller fyldt med fresker og statuer af San Francesco d'Assisi ligger i en nationalpark. Tag en kort bådtur til den lille ø San Giulio, som huser et benediktinerkloster og Basilica di San Giulio. Gå langs stilhedens og meditationens sti rundt om øen og nyd udsigten.

Frigiliana, Spanien

Frigiliana i det sydlige Spanien anses af mange for at være en af de smukkeste Pueblos Blancos (hvide landsbyer) i Andalusien, og det er let at se hvorfor. Den maleriske hvide by ligger på en bjergskråning med udsigt over Middelhavet.

Byen har været beboet siden den neolitiske periode og har haft forskellige samfund, herunder fønikiske, romerske og mauriske. Den mauriske tid har efterladt sig varige spor i byens arkitektur, især i det øvre Mudéjar-kvarter med sine snoede, trappegader.

Frigiliana er kendt for sin Festival de las Tres Culturas, der fejrer de tre kulturer, der har boet i landsbyen: kristne, jødiske og muslimske.

Taxco de Alarcón, Mexico

Hvis du overvejer en ferie i Mexico, så glem San Miguel de Allende og tag i stedet til Taxco de Alarcón. Med en beliggenhed omkring tre timer fra Mexico City var Taxco engang et vigtigt minecenter og er stadig kendt for sit sølvarbejde.

Byen ligger på en bakketop og er rig på spansk kolonial arkitektur. Besøg den spektakulære barokke kirke Santa Prisca, der blev bygget i 1750. Gå en tur på Plaza Borda, byens hovedtorv, for at beundre kirken og Casa Borda, som er en unik bygning fra 1759, der nu huser byens kulturcenter.

Gordes, Frankrig

Gordes i Provence-Alpes-Côte d’Azur-regionen i Frankrig har stenhuse på en bakke og smalle brostensbelagte gader, der fører op til det middelalderlige slot, som blev udvidet og omdannet i det 14. og 16. århundrede.

Landsbyen var et modstandscenter under Anden Verdenskrig og blev tildelt Croix de Guerre. Efter krigen blev byen et kunstnerisk centrum, der tiltrak kunstnere som Marc Chagall, Victor Vasarely og Pol Mara.

Besøgende kan også udforske det nærliggende Village des Bories, som er en samling af små stenbygninger, hvoraf nogle daterer sig tilbage til bronzealderen.

Castle Combe, Wiltshire, England

Den charmerende landsby Castle Combe i Cotswolds ligner noget fra et eventyr, selvom dens normanniske slot for længst er væk. Byens tre hovedgader mødes ved den middelalderlige Market Cross, som er en fritstående stenkonstruktion, der blev bygget da landsbyen var et vigtigt centrum for tekstilindustrien.

Overfor Market Cross ligger St. Andrews, der er en kirke fra det 13. århundrede med skib og tårn tilføjet i det 14. og 16. århundrede. Tårnet har hvælvede loft og rummer et af landets ældste fungerende middelalderlige ure uden urskive.

Du kan desuden også vælge at gå en tur forbi Cotswold-stenhusene for at få en udsigt over byen og By Brooke fra broen.

Guatapé, Colombia

Få timer vest for Medellín finder man landsbyen Guatapé, som byder på en eksplosion af farver. Hver bygning har levende zócalos, som er helt særlige paneler, der pynter de nederste facader.

Farverige designs dekorerer hver gade og torv, hvilket gør landsbyen til et paradis for farveelskere. Byen ved søen er også kendt for El Peñon de Guatape, som er en monolitisk klippe, der rager over 200 meter op i landskabet. Besøgende kan nå toppen via en trappe med 702 trin.