5 ukendte kystbyer, du bør besøge i Italien

13/06/2024 10:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Disse fem kystbyer fortjener absolut et besøg. De er rige på historie og har krystalklart vand.

Mest læste i dag

Italiens skønhed begrænser sig ikke til sine storbyer og de mest berømte og overfyldte steder. Der findes utallige mindre kendte kystbyer, som vil overraske dig.

Fra nord til syd og på øerne vil du finde små byer med en lang historie, der ligger ud til klart og krystalklart vand. Det er steder, hvor du kan holde ferie, men også steder, hvor du måske endda har lyst til at blive boende.

  • Castiglione della Pescaia

  • Cervo

  • Giovinazzo

  • Tortolì

  • Scopello

Castiglione della Pescaia

Castiglione della Pescaia en charmerende by i Grosseto-provinsen, der ligger ud til det smukke Tyrrhenske Hav. Dens særlige beliggenhed tilbyder panoramaudsigt over havet og kysten omkring.

Byens charme ligger i dens historiske arkitektur og brostensbelagte gader. Stenhuse, smalle gyder og hyggelige pladser skaber en atmosfære fra en anden tid. Især slottet, der tårner sig op over byen, er meget smukt.

Men Castiglione della Pescaia er ikke kun et historisk sted. Du finder mange strande langs kysten, hvor du kan bade. For en anderledes oplevelse kan du besøge Diaccia Botrona-naturreservat, som er et vådområde-økosystem. Dette er klart en af de kystbyer, der er værd at besøge i Toscana.

Cervo

Cervo er en juvel indlejret på den liguriske kyst. Beliggende i Imperia-provinsen er denne landsby kendt for sine smalle brostensbelagte gader og pastelfarvede huse, der klatrer op ad bakkerne. Udsigten over det blå hav åbner sig i byens centrum.

En af hovedattraktionerne i Cervo er Clavesana-slottet, som tilbyder panoramaudsigt over havet og omgivelserne. Meget interessant er også Sankt Johannes Døberens Kirke, der er bygget omkring det 17. århundrede, og Santa Catarina-oratoriet fra det 13. århundrede.

Om sommeren liver centrum op med den Internationale Kammermusikfestival.

Giovinazzo

Giovinazzo er en lille by ved Adriaterhavet i Bari-provinsen. Dens privilegerede beliggenhed tilbyder betagende udsigter over havet, hvilket gør det til et ideelt sted for en afslappende ferie.

Byen er rig på historie og byder på seværdigheder som Santa Maria Assunta Katedralen og det historiske Palazzo Ducale. Et andet symbol på byen er Tritoni-fontænen, der er skabt af en lokal skulptør.

Der er naturligvis også havet med mange strande og strandklubber. Byen ligger kun 30 minutter fra Bari og 15 minutter fra lufthavnen, hvilket gør det til en central placering for at udforske Syditalien.

Tortolì

De farverige huse i Tortolì, lokale restauranter og håndværksbutikker tilbyder et glimt af sardinsk kultur og tradition. Denne charmerende by ligger i Nuoro-provinsen, som er nær Arbatax.

Hvert hjørne af Tortolì har en historie at fortælle, hvilket omfatter alt fra gamle kirker til store tårne. I nærheden finder du også et arkæologisk område med rester fra den nuragiske civilisation.

Tortolì er også kendt for sine strande med krystalklart vand og hvidt sand. Efter en dag ved havet kan du nyde en middag med Culurgiones og Cannonau-vin.

Scopello

Scopello er en charmerende fiskerby på Siciliens nordvestkyst og er bestemt et besøg værd. Denne lille by i Trapani-provinsen, er med sine stenhuse og brostensbelagte gader, en ægte skjult perle. Når du træder ind i Baglio di Scopello, som er en gammel arabisk bebyggelse, føles det som at rejse i tiden.

Scopello er kendt for sine faraglioni, der er enorme klipper, der rejser sig fra havet og skaber et unikt panorama. I nærheden kan du også besøge Tonnara di Scopello, der er en gammel tunfabrik, som er blevet omdannet til museum, eller tage en tur i det nærliggende Riserva Naturale dello Zingaro.

Glem ikke at smage det lokale køkken. Fiskeretter er en sand fornøjelse, ligesom de traditionelle sicilianske desserter. Her finder du typiske retter fra Trapani og Castellammare del Golfo, som busiate eller couscous. Og ikke at forglemme det lokale pane cunzatu, der er en lækker street food.