'Yderst sjælden' skabning spottet af fotograf: 'Sker én gang i livet'

27/02/2024 22:14

|

Nicolai Busekist

En fotograf havde heldet med sig, da han ville fotografere ørne. Han endte nemlig med at fange billeder af noget helt andet.

Mest læste i dag

Gordon Cooke, der er fotograf i Canada, havde taget sit kamera med ud for at tage billeder af fiskeørne i Calgary, Alberta, da han bemærkede noget usædvanligt.

"Jeg kunne ikke helt se, hvad det var, før det endelig kom frem i det åbne," sagde Cooke til McClatchy News.

Da Cooke indså, hvad han kiggede på, begyndte han straks at tage billeder. Han var i nærvær af en jærv.

"Der var ikke tid til at tjekke kameraets indstillinger igen, så jeg bad hele tiden til, at indstillingerne var gode, og at billederne ville blive gode," sagde han.

Cooke tog adskillige billeder af dyret, mens det satte sig på en træstamme.

"Jeg var meget heldig, at jærven poserede pænt for mig, før den forsvandt, og at indstillingerne var fine for dyret og lysforholdene," sagde Cooke.

"Ja, det skete. Det sker én gang i livet for mig. Jeg havde aldrig forventet at se eller fotografere en i Calgary," skriver han i et opslag på X.

Jærve var engang almindelige i det sydlige Canada, ifølge Wildlife Conservation Society Canada. Men landbrug og tab af levesteder har ført til betydelig tilbagegang i populationen, hvilket gør dyrene til et sjældent syn.

Arten formerer sig langsomt og kræver et stort territorium, så den har haft svært ved at modstå de store ændringer.

"De er yderst sjældne. De tager meget lang tid om at reproducere sig. Og derfor skal vi gøre alt i vores magt for at sikre, at Jerven kan komme til et sikkert sted," sagde Aerin Jacob, direktør for videnskab og forskning ved Nature Conservancy of Canada, til CFCN.

Eksperter mener, at jærven sandsynligvis er en ung han, der lige har forladt sin mor, lød det fra Jacob.

"Den gør, hvad ethvert ungt dyr gør. Den slår sig løs på egen hånd på udkig efter mad og partnere, og er på udkig efter et territorium," sagde Jacob.

Andre videnskabsfolk og interesserede var også begejstrede for Cookes observation.

"Hvilken utrolig oplevelse. Aldrig i en million år ville jeg forvente at se en i Calgary. Så vildt," skrev en person som reaktion på Cookes tweet.

"Sindssygt. Hvilken godbid. Ekstra specielt," tweetede en anden person.