Er du klar over, at din hund også græder?

23/07/2023 10:07

|

Sebastian Ilsøth

Ligesom mennesker udtrykker hunde også deres følelser. Ofte er vi fx ikke i tvivl, når de er glade, men ved du også, hvornår din hund er ked af det?

Mest læste i dag

Hunde udtrykker deres følelser på en anderledes måde end katte. De kommunikerer ved at gø og bruge deres hale. Nogle gange kan det være svært for os at forstå dem, men andre gange er der ingen tvivl om deres humør, som når de er glade og logrer med halen.

Men ved du også, hvordan man kan fortælle, når de er kede af det?

En af de måder, hunde viser deres tristhed, er ved at lave lyde. Disse lyde kan minde om støn fra mennesker, men er ofte blandet med hyl.

I modsætning til mennesker producerer hunde ikke tårer, når de er kede af det. De udtrykker deres følelser gennem lyde. Hvis din hunds øjne løber i vand, er det ikke et tegn på følelsesmæssig tristhed, men kan derimod være et symptom på en helbredsproblematik, der bør undersøges af en dyrlæge.

Men hvorfor bliver hunde kede af det?

De savner deres mor: Det er naturligt for hvalpe at hyle for at tiltrække opmærksomhed, især efter de er blevet adskilt fra deres mor. Du kan hjælpe dem ved at skabe et sted, hvor hunden føler sig tryg og har selskab.

Sult: Ligesom babyer udtrykker hvalpe sig gennem lyde, inklusive hyl, når de er sultne.

Angst: Mange hunde er bange for høje lyde, og det er derfor normalt for dem at hyle, når de hører fx fyrværkeri eller andre skræmmende lyde.

Ensomhed: Hvalpe har en tendens til at hyle mere om aftenen, da de er vant til at sove sammen med andre hunde. Du kan overveje at placere din hunds seng i samme rum som dit eget og gradvist flytte den længere væk.

Smerte: Hunde græder også, når de oplever smerte. Du bør være opmærksom, og hvis du bemærker noget usædvanligt, bør du tage dem til dyrlægen.

Separationsangst: En af de mest almindelige årsager til, at hunde bliver kede af det, er, når de lider af separationsangst, når du forlader hjemmet.