Flere og flere køber julegaver på nettet

14/12/2022 09:00

|

Valdemar

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Efter et par år med en pandemi og opdagelsen af, hvor mange ting man kan klare online, er julegaveshoppingen for alvor rykket væk fra de fysiske butikker og ind på hjemmesiderne. Det lignede ellers i starten at lettelsen over at måtte komme i nærheden af andre mennesker igen, trumfede onlinehandlen, men nu lader det til at gå den anden vej igen.

Pakkeshopperne bugner allerede efter den store omgang Black Friday indkøb der netop er sendt ud, og nu kommer julehandlen snart og vælter dem helt omkuld. Og det er da også blevet smartere og lettere end nogensinde før at shoppe online. 

Som at handle i én butik

Mange der handler julegaver på nettet, har oplevelsen af at få shoppet alle deres julegaver i én butik, fordi det er så hurtigt og nemt. Det er helt modsat en flere timer lang julegaveindkøbstur hvor man render fortvivlet rundt mellem butikkerne, fordi ting er udsolgt eller fordi køerne bliver uoverskueligt lange.

Hvis man ovenikøbet køber sine julegaver i altmuligtbutikker a la https://www.capida.dk/ vil man virkelig få oplevelsen af at klare alle sine indkøb i et enkelt stormagasin på en formiddag i ro og mag. Er man på sådan en tur i forvejen, kan det også pludselig blive meget lettere at købe gave til ham eller hende der har alt, fordi der lige var tilbud på lige den der gadget, mens man alligevel ledte efter en anden gave.

Bytning af gaver

Det der tit kan afholde folk fra at shoppe online når det er til gaver, er muligheden for at returnere. Hvis en onlineshop ikke har en fysisk butik, bliver det pludselig mere svært for gavemodtager selv at bytte sine gaver. 

Det har mange butikker efterhånden fundet på løsninger til, i form af retursedler, som kan gives med til gaven, hvor firmaet betaler fragten, hvis man skal returnere. Og mange gavemodtagere kommer i øvrigt helt selv problemet i forkøbet, ved for eksempel at lægge deres ønsker i ønskeskyen, hvor venner og familie kan krydse af, så ingen kommer til at give det samme. Så onlineshopping af julegaver bliver altså også nemmere og nemmere i alle henseender.