Modig lastbilchauffør blokerer vejen for at redde børnefamilie - hyldet som sand heltefigur

03/07/2023 15:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
"Jeg er her for at beskytte jer," sagde lastbilchaufføren til den chokerede børnefamilie.

Mest læste i dag

Den svenske familiefar Robert Gullström blev tvunget til at trille ud til kanten af vejen og standse sin bil, da det venstre baghjul punkterede midt på motorvejen.

De øvrige trafikanter fortsatte med høj hastighed forbi, mens Robert Gullström forsøgte at skifte det flade dæk med reservedækket fra bagagerummet.

Familien var på vej fra Karlstad til Västerås i det centrale Sverige, da de mistede luften i et af bilens dæk. Nu stod mandens partner og lille datter på en skråning ved motorvejen, bekymrede og iagttog Robert Gullström, der jonglerede med bilen og samtidig holdt øje med den øvrige trafik.

Han måtte med jævne mellemrum springe til siden, da den travle fredagstrafik tilsyneladende ikke bekymrede sig meget om den strandende familie.

"Jeg stod bare en halv meter væk fra dem," forklarede Robert Gullström senere til Aftonbladet, om de hensynsløse bilister på vejen.

Midt på vejen sad Urban Johansson bag rattet i sin lastbil og bemærkede familien med den udfordrede bil ved vejkanten.

Lastbilchaufføren trillede selv ud til vejkanten.

Først tændte han katastrofeblinkene på sit store, tunge køretøj og sprang derefter ud på vejen for at fortælle Robert Gullström, hvor farligt det var at skifte dæk midt i fredagstrafikken.

"Jeg er her for at beskytte jer," sagde chaufføren til familiefaren, der nu ikke længere skulle bekymre sig om trafikken, men kunne koncentrere sig om at få skiftet dækket.

Robert Gullström fik hurtigt monteret reservehjulet på køretøjet, og senere sendte han blomster og chokolade til den omtænksomme lastbilchauffør.

"Han er en af hverdagens helte. En stor tak til ham. Det var fredag eftermiddag, så han ville nok også bare hjem," udtalte Robert Gullström til Aftonbladet.

Urban Johansson forklarede selv til avisen, at han blev vred over at se, at så mange af de øvrige bilister ikke sænkede farten, men blot kørte forbi den farlige situation ved vejkanten.

"Jeg blev vred og følte, at jeg var nødt til at stoppe for at beskytte ham. Det var en let beslutning," fortalte Urban Johansson.