Mand forlader taxa: Da taxachaufføren kigger på bagsædet, er han i chok

16/08/2023 15:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
I sin rolle som taxichauffør i Bogotá, Colombia, er Dagoberto Rojas Buitrago erfaren med at køre passagerer rundt i byen. Derfor var han ikke overrasket, da en mand med en mørk taske sidste år anmodede om en køretur til et nærliggende indkøbscenter, og Rojas Buitrago var ivrig efter at hjælpe.

Mest læste i dag

Turen forløb som enhver anden - de to mænd udvekslede få ord, mens de nærmede sig deres bestemmelsessted. Da de endelig ankom, tog passageren tasken fra sin skulder og stillede en usædvanlig anmodning.

"I starten havde fyren sagt, at han ikke havde penge på sig og skulle hæve fra en hæveautomat," delte Rojas Buitrago med The Dodo. "Men da han forlod bilen, bemærkede jeg, at tasken bevægede sig."

Overrasket lagde Rojas Buitrago forsigtigt hånden på tasken. Da han mærkede tilstedeværelsen indeni, besluttede han med beslutsomhed at åbne den.

"Jeg lynede op og opdagede en hund og en seddel," fortalte Rojas Buitrago.

Til hans overraskelse var passageren ikke blot overladt til sin skæbne, men der var også en lille hvalp inde i tasken sammen med en skriftlig besked.

"Ture: 5:30, 10:00, 14:00 og 20:30," stod der i noten. "Rengør poter efter hver udflugt."

Noten fortsatte med at beskrive hvalpens fodringsplan, dens tendens til at løbe ud ad åbne døre og tidspunkterne for godbidder.

Rojas Buitrago løftede forsigtigt hvalpen op fra tasken og lod den hvile på sit skød. Han ventede på passagerens tilbagevenden, men da en time var gået uden spor, blev hans frygt bekræftet.

"Efter at have ventet i omkring en time indså jeg, at han var blevet efterladt," sagde Rojas Buitrago. "Hvalpen var utryg. Da jeg tog den ud, kiggede den sig desperat omkring efter fyren. Men fyren dukkede aldrig op igen, så jeg tog hunden med mig på arbejde resten af formiddagen."

Efter et par timers selskab med hunden i taxaen indså Rojas Buitrago, at dette var en speciel hund. Det var på det tidspunkt, han besluttede at tage den med hjem for altid.

"Vi havde ingen husdyr derhjemme, så jeg tænkte: 'Nå, jeg adopterer ham!'" erindrede Rojas Buitrago. "Vi gav ham navnet Toby Taxista."

Selvom Toby Taxista var nervøs den første morgen, faldt han hurtigt til ro, da han indså, at han var i sikkerhed i sit nye hjem. Rojas Buitragos familie lærte hurtigt om Toby Taxistas personlighed, hjulpet af den efterladte seddel.

"Vi fulgte omhyggeligt instruktionerne, som stod i brevet," fortalte Rojas Buitrago. "Hans dag begynder kl. 5:00, og han nyder flere gåture med familien i løbet af dagen."

Foto: Shutterstock