Linda og Magnus støder på en ballon fanget i et træ: Da de så sedlen, ringede de straks til nummeret

21/08/2023 17:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Linda tog chancen, da hun så en seddel med et telefonnummer på en ballon.

Mest læste i dag

Linda Taule, en indbygger fra Naustdal i Norge, var ude at gå en tur med sin syvårige søn Magnus, da de rettede deres opmærksomhed mod et træ. Højt oppe i træet hang tre balloner. Linda og hendes søn formåede at befri ballonerne fra deres skæbnesvangre højde og opdagede en medfølgende seddel. Sedlen bød på et løfte om en præmie til den heldige finder af disse balloner. For at indløse præmien var de nødt til at ringe til det angivne telefonnummer. Dette rapporteres af mediet Southernstar.

Uden at tøve tog Linda "chancen" og blev mødt i telefonen af en overrasket irsk kvinde på den anden side af linjen. Den irske kvinde var selv i en tilstand af forundring over at høre fra Linda. Kvinden arbejdede i handelskammeret i byen Dunmanway i West Cork og havde ansvar for at fremme de lokale virksomheder og byen som helhed. Hun forpligtede sig til at give Linda og hendes familie – herunder hendes mand, Viggo Leikanger, og deres tre børn: Magnus på syv år, datteren Nora på fem år og datteren Pernilla på ni år – en fuldt betalt 12-dages rejse til Irland som en form for "findeløn".

Det viste sig, at ballonerne oprindeligt var blevet løsladt som en del af et velgørenhedsarrangement i Irland i løbet af sidste juletid. Ikke desto mindre var det uventet, at netop de tre balloner havde tilbagelagt en afstand på 2.500 kilometer og fundet vej til Norge, hvor de blev opdaget et halvt år senere.

Helen O'Reilly fra handelskammeret i Dunmanway udtalte, "Her på handelskammeret kan vi stadigvæk knap tro, at nogle af ballonerne, vi lod flyve til velgørenhedsarrangementet sidste jul, har skabt en så utrolig historie. Vi ser frem til at give Linda og hendes familie en uforglemmelig oplevelse her hos os. Vi er ivrige efter at vise vores smukke by frem og er i fuld gang med at planlægge en række sjove aktiviteter for familien."

Flere private virksomheder og organisationer står nu i kø for at donere oplevelser, aktiviteter, gaver, flybilletter og hotelophold til familien. Det er naturligvis motiveret af ønsket om at være en del af historien og opnå omtale. Det er derfor meget sandsynligt, at familien vil opleve en uforglemmelig og ikke mindst omkostningsfri rejse.