Hunden Basse spiste snus på gåturen: Kæmpede for sit liv

07/10/2023 10:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Efter at have spist snus på sin gåtur var hunden Basse døden nær.

Mest læste i dag

Sidste lørdag vil sandsynligvis altid stå som en mindeværdig dag for Stephanie og hendes partner Frank fra Stepping.

Mens Stephanie gik en tur med sin labrador, Basse, opdagede de uheldigvis en nikotinpose, som Basse ikke kunne modstå. Senere på dagen fik Stephanie et opkald fra Frank, der informerede hende om Basses forringede tilstand.

Dette er blevet rapporteret af SE og HØR ifølge Sosialnytt.

Basse begyndte at kaste op og viste tegn på betydeligt ubehag. Da Stephanie og Frank ikke kunne få fat i dyret, skyndte de sig straks til dyrlægen.

"Det så virkelig alvorligt ud. Kort efter blev han ubevægelig, og hans tandkød så usædvanligt ud," delte Stephanie med SE og HØR.

I begyndelsen tænkte Stephanie, at Basse måske havde indtaget en giftig frø. Dog afviste dyrlægen denne teori og fastslog, at Basse havde spist en nikotinpose.

"Han var ekstremt syg, og hvis vi ikke havde taget ham til dyrlægen, ville vi sandsynligvis have mistet ham den aften," udtalte Stephanie.

Efter mere end en uge med intensiv behandling og medicin, er Basse nu på bedringens vej, men hans lever har pådraget sig betydelig skade. I virkeligheden er skaden så alvorlig, at han må tage medicin for resten af sit liv.

Af den grund har Stephanie og Frank besluttet at dele deres skræmmende oplevelse med SE og HØR i håb om, at læserne vil stoppe med at smide nikotinposer på gaden.

Snus kan være dødelige for hunde

En dyreklinik advarede også på Facebook om, at nikotinposer kan være dødelige for hunde.

"Små, hvide nikotinposer er desværre blevet almindelige på gaden, og det kan være fristende for vores firbenede venner," skrev Overgades Dyreklinik i et opslag og tilføjede:

"Hvis din hund spiser en nikotinpose, kan den risikere at lide af nikotinforgiftning, der påvirker dens nervesystem. Dette kan medføre symptomer som lammelse, hvor hunden ikke kan trække vejret. I de værste tilfælde kan det føre til hjertestop. Så sørg for at holde øje med, hvad din hund snuser til – især hvis det er en hvalp, da deres små kroppe ikke kan tåle nær så meget nikotin som voksne hunde."