Han opdagede sin kone tale i søvne: Det, han hørte, fik ham til at anmelde hende til politiet

11/07/2023 18:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
En mand hørte sin kone tale i søvne. Da det gik op for ham, hvad hun havde sagt, meldte han hende til politiet.

Mest læste i dag

En plejehjemsansat, der stjal mange tusinde kroner fra en sårbar kvinde, blev opdaget af sin egen mand, da hun i søvne fortalte om sin forbrydelse.

47-årige Ruth Fort begik tyveri for hele 64.500 kr. fra en kvinde i kørestol, som hun skulle passe på et plejehjem. Hendes ægtemand Antony fandt ud af det og besluttede at melde hende til politiet. Dette er rapporteret af Ladbible.

Antony, der er far til tre, blev mistænksom, da hans kone brugte flere tusinde kroner under en familieferie i Mexico. En måned senere blev han vækket af hende, da hun mumlede 'om penge' i sin søvn.

Derefter fandt han kvindens betalingskort i hendes pung. Han valgte at anmelde sin kone til politiet.

"Jeg havde mine mistanker, da Ruth begyndte at bruge for meget penge. Det var mere en instinktiv fornemmelse i starten. Men da jeg fandt betalingskortet i hendes pung, vidste jeg bare. Det var ødelæggende," sagde Antony.

"Jeg elskede Ruth dybt, men jeg kunne ikke ignorere, hvad hun havde gjort. Det var forfærdeligt for mig, at hun kunne stjæle fra en sårbar person, og jeg var nødt til at melde hende."

Antony sagde, at han også blev mistænksom, da hans kone forklarede, at hun havde været ude at shoppe med en af beboerne på plejehjemmet.

"En aften i august 2018 hentede jeg Ruth fra arbejde, og hun fortalte mig, at hun havde taget en af beboerne på plejehjemmet med ud at shoppe den dag," afslørede han.

"Hun sagde, at damen i kørestol havde 98.000 pund på sin bankkonto. Noget ved hendes måde at tale på fik mig til at føle mig dårlig tilpas. Jeg indså, at Ruth måtte have adgang til kortet og pinkoden."

"Der var ikke mere til det, men jeg begyndte at blive bekymret, selvom jeg ikke havde nogen grund til det. Det var bare en instinktiv reaktion."

Da han senere betalte for en familieferie til Mexico og observerede, at hans kone brugte en masse penge, blev han igen meget mistænksom.

"Ruth bestilte mange ture på ferien. Hun brugte så mange penge. Da jeg spurgte hende om det, sagde hun, at slægtninge havde givet hende flere tusinde pund, som hun kunne bruge," sagde Antony.

"Jeg var ikke sikker på, om jeg skulle tro på hende."

Senere på samme tidspunkt måtte Ruth tage fri fra arbejde på grund af sin epilepsi. Kort tid efter vågnede Antony en nat, fordi han hørte hende tale i søvne.

I hendes pung, der lå på gulvet ved siden af hende, så han fire eller fem £20-sedler sammen med kvindens betalingskort.

"Ruth mumlede om penge, og da jeg vågnede, så jeg pungen på gulvet med nogle sedler, der var faldet ud. Jeg rejste mig for at lægge dem tilbage, og i hendes pung så jeg betalingskortet," sagde han.

"Det hele faldt på plads, og jeg følte mig fuldstændig forfærdet. Jeg kunne ikke tro det. Da Ruth vågnede, konfronterede jeg hende, og hun indrømmede alt. Jeg bad hende om at pakke sine kufferter og gå. Det var hjerteskærende. Jeg elskede hende, men jeg vidste, at jeg ikke havde andet valg end at anmelde hende."

Antony besluttede sig derefter for at gå til politiet, hvilket førte til, at Ruth blev anholdt. I februar 2021 blev hun indkaldt til retten i Preston Crown Court.

Da Ruth indrømmede at have stjålet 7.200 pund (64.500 kr.), kom det i retten frem, hvordan hun havde udnyttet den sårbare kvinde, hun havde ansvaret for i to måneder.

Hun modtog en betinget fængselsstraf på 16 måneder med en række betingelser, herunder at deltage i narkotikabehandling.